Vânzările Delhaize au crescut peste aşteptări peste aşteptări în SUA. Cota de piaţă a scăzut în Belgia

Grupul belgian de distribuţie Delhaize, care deţine în România reţeaua de supermarketuri Mega Image, a raportat joi vânzări peste aşteptări în SUA, pagube în Serbia şi scăderea cotei de piaţă în Belgia, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 07 aug. 2014, 08:31
Vânzările Delhaize au crescut peste aşteptări peste aşteptări în SUA. Cota de piaţă a scăzut în Belgia

Vânzările la magazinele deschise de peste un an în SUA, unde grupul realizează 60% din câştiguri, au crescut cu 3,3% în trimestrul doi din 2014, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 2,5%. În SUA, Delhaize operează reţelele de supermarketuri Food Lion şi Hannaford.

La nivelul grupului, profitul operaţional a scăzut cu 11% în perioada aprilie-iunie 2014, la 178 milioane de euro (238,2 milioane de dolari), în timp ce analiştii prognozau 169 milioane de euro.

Delhaize a reafirmat că în 2014 intenţionează să facă cheltuieli de capital de 625 milioane de euro şi are ca obiectiv deschiderea a 180 de noi magazine.

În Belgia, unde Delhaize concurează cu Ahold, Colruyt, Carrefour, Aldi şi Lidl, vânzările la magazinele deschise de peste un an au scăzut cu 1,2% iar cota de piaţă s-a redus.

Delhaize a înregistrat costuri de 150 milioane de euro la operaţiunile din Serbia, din cauza continuării declinului vânzărilor şi a scăderii încrederii consumatorilor.

În iunie, Delhaize a anunţat un plan de restructurare care ar putea să se concretizeze prin concedierea colectivă a 2.500 de angajaţi şi închiderea unui număr de 14 magazine nerentabile din Belgia.

Grupul a explicat că în raport cu principalii săi competitori (Carrefour, Colruyt, Aldi şi Lidl) subsidiara Delhaize Belgique se confruntă cu un handicap în materie de costuri structurale legate de condiţiile de muncă şi remuneraţie, estimând că diferenţa de costuri este una cuprinsă între 15% şi 30%.

De asemenea, Delhaize a informat că vrea să-şi întărească poziţia pe piaţa din Belgia prin investiţii de 450 milioane de euro pentru formarea de personal, logistică şi e-commerce.

La sfârşitul anului trecut, Delhaize avea aproximativ 3.500 de magazine la nivel global. În România, Delhaize Group este prezent prin lanţul de supermarketuri Mega Image, cu o reţea ce cuprinde 271 de magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe, sub mărcile Mega Image (160), Shop&Go (110) şi AB Cool Food (1). Mega Image este cele mai mare lanţ de supermarketuri din România.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...