Vânzările Delhaize au crescut peste aşteptări peste aşteptări în SUA. Cota de piaţă a scăzut în Belgia

Grupul belgian de distribuţie Delhaize, care deţine în România reţeaua de supermarketuri Mega Image, a raportat joi vânzări peste aşteptări în SUA, pagube în Serbia şi scăderea cotei de piaţă în Belgia, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 07 aug. 2014, 08:31
Vânzările Delhaize au crescut peste aşteptări peste aşteptări în SUA. Cota de piaţă a scăzut în Belgia

Vânzările la magazinele deschise de peste un an în SUA, unde grupul realizează 60% din câştiguri, au crescut cu 3,3% în trimestrul doi din 2014, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 2,5%. În SUA, Delhaize operează reţelele de supermarketuri Food Lion şi Hannaford.

La nivelul grupului, profitul operaţional a scăzut cu 11% în perioada aprilie-iunie 2014, la 178 milioane de euro (238,2 milioane de dolari), în timp ce analiştii prognozau 169 milioane de euro.

Delhaize a reafirmat că în 2014 intenţionează să facă cheltuieli de capital de 625 milioane de euro şi are ca obiectiv deschiderea a 180 de noi magazine.

În Belgia, unde Delhaize concurează cu Ahold, Colruyt, Carrefour, Aldi şi Lidl, vânzările la magazinele deschise de peste un an au scăzut cu 1,2% iar cota de piaţă s-a redus.

Delhaize a înregistrat costuri de 150 milioane de euro la operaţiunile din Serbia, din cauza continuării declinului vânzărilor şi a scăderii încrederii consumatorilor.

În iunie, Delhaize a anunţat un plan de restructurare care ar putea să se concretizeze prin concedierea colectivă a 2.500 de angajaţi şi închiderea unui număr de 14 magazine nerentabile din Belgia.

Grupul a explicat că în raport cu principalii săi competitori (Carrefour, Colruyt, Aldi şi Lidl) subsidiara Delhaize Belgique se confruntă cu un handicap în materie de costuri structurale legate de condiţiile de muncă şi remuneraţie, estimând că diferenţa de costuri este una cuprinsă între 15% şi 30%.

De asemenea, Delhaize a informat că vrea să-şi întărească poziţia pe piaţa din Belgia prin investiţii de 450 milioane de euro pentru formarea de personal, logistică şi e-commerce.

La sfârşitul anului trecut, Delhaize avea aproximativ 3.500 de magazine la nivel global. În România, Delhaize Group este prezent prin lanţul de supermarketuri Mega Image, cu o reţea ce cuprinde 271 de magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe, sub mărcile Mega Image (160), Shop&Go (110) şi AB Cool Food (1). Mega Image este cele mai mare lanţ de supermarketuri din România.

Te-ar mai putea interesa și
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca a relaxat duminică o serie de restricţii impuse împotriva coronavirusului, eliminând limita de capacitate pentru transportul public, precum şi obligaţia pentru elevi şi studenţi de......
Rabla electrocasnice 2021: Peste 40% dintre voucherele aprobate în primele două etape nu au fost consumate. Au rămas 26,2 milioane de lei și urmează o nouă sesiune de finanțare
Rabla electrocasnice 2021: Peste 40% dintre voucherele aprobate în primele două etape nu au fost consumate. Au rămas 26,2 ...
43% din voucherele aprobate în primele două etape ale Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021 nu au fost consumate. ...
GCS: 152 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2; 59 de persoane la ATI
GCS: 152 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2; 59 de persoane la ATI
Un număr de 152 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Aproape 2.000 de tone de deşeuri transportate ilegal cu barjele pe Dunăre au fost oprite la Calafat
Aproape 2.000 de tone de deşeuri transportate ilegal cu barjele pe Dunăre au fost oprite la Calafat
Peste 1,9 milioane de kg de deșeuri din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase ...