Vânzările digitale ale KFC în România sunt de 70%, peste media din Europa Centrală și de Est

Vânzările digitale ale KFC în România sunt de 70%, peste media din Europa Centrală și de Est, spun oficialii YUM! Brands, prezenți la București pentru o conferință de presă. În câțiva ani, în Europa acest procent va fi de 100%, spune Sabir Sami CEO-ul diviziei KFC din cadrul YUM! Brands.
Andrada Ghira - mie, 15 nov. 2023, 12:31
Vânzările digitale ale KFC în România sunt de 70%, peste media din Europa Centrală și de Est

Vânzările digitale ale KFC la nivel global sunt în creștere. La finele anului trecut, acestea erau de 40%. În România, procentul este și mai mare.

„Vânzările digitale sunt la 45-46% la nivel global și cresc constant de la lună, la lună, în fiecare trimestru”, spune Sabir Sami CEO al diviziei KFC din cadrul YUM! Brands. Ținta este de 100%, însă sunt țări, dar și zone, precum Africam sau Brazilia, acolo unde digitalizarea vânzărilor merge mai greu, și datorită faptului că acolo se folosesc mai mult banii cash.

Pentru Europa însă, acolo unde gradul de digitalizare este mai mare, Sabir Sami spune că în câțiva ani se va ajunge la 100%. În România, vânzările digitale, care includ cele la kiosk-urile amplasate în unitățile KFC, depășesc media din Europa Centrală și de Est.

„În România, vânzările digitale sunt de 70%, iar piata depășește media din ECE, unde vânzările sunt de 55-60%”, mai spune Maria Cacciapuoti.

Marian Gogu, Director General, KFC România, spunea recent că pandemia a grăbit procesul de digitalizare și investițiile în tehnologizare. „Acum am ajuns să avem o interfață, o zona de preluare a comenzii, super digitalizată. Se pot prelua comenzi din aplicație, pe sistemul click and collect și chiar se poate comanda pe telefon”, spunea recent Marian Gogu, Director General, KFC România.

100 de restaurante pe an

1.000 de restaurante KFC sunt deschide în Europa Centrală și de Est, iar cel din Slobozia, operațional din 12 octombrie, a făcut ca această cifră să fie rotundă. Cu acesta, 102 restaurante KFC erau deschise în România la finele lunii septembrie, potrivit celor mai recente date ale Sphera Franchise, care operează în sistem de franciză unitățile.

Iar planurile de expansiune continuă. Prezenți la București, oficialii  YUM! Brands au spus că planurile sunt ambițioase și vor să deschidă câteva sute de noi restaurante în regiune în următorii ani. 10% dintre acestea vor fi în România, spune Maria Cacciapuoti, General Manager al KFC pentru Europa Centrală și de Est.

„1.000 este doar una dintre pietrele de hotar pe care dorim să atingem. Vrem să creștem rapid în următorii câțiva ani, cu sute de restaurante, iar România joacă un rol important fiind una dintre cele mai mari țări din regiune. 10% din total e o cifră bună pentru România, care poate contribui la această creștere”, a spus Maria Cacciapuoti.

În România, bugetul pentru acest an, de 6,8 milioane de euro, prevede deschiderea a opt unități.

Planurile KFC CEE sunt de a deschide 100 de restaurante anual, se arată într-o comunicare recentă a americanilor, care vor să angajaze în următorii ani și peste 2.500 de refugiați ucraineni în țările din regiune.

Vânzări în creștere pentru Spera Franchise Group

Sphera Franchise Group a raportat afaceri de peste un miliard de lei pentru primele nouă luni din acest an, o creștere de 12,7% față de aceeși perioadă a anului trecut.

KFC România rămâne principalul contributor la veniturile totale, cu vânzări de peste 776 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 13,2% față de aceeași perioadă din 2022.

Marjele de profit sunt de două cifre, cu un profit operațional al restaurantelor de 89,6 mil. lei (+31,4% an/an), o EBITDA normalizată de 81,7 mil. lei (+28,7% an/an) și un profit net normalizat de 51,3 mil. lei (+29,3% an/an).

La nivel de brand, KFC a înregistrat în trimestrul trei o creștere de 10,4% a vânzărilor, generând 330,2 milioane de lei, în timp ce Taco Bell a crescut cu 19,1%, până la 21,3 milioane de lei. Vânzările Pizza Hut au scăzut cu 9,8%, la 27,7 milioane lei și a început un program de reorganizare a rețelei de restaurante, cu scopul de a optimiza costurile, de a crește agilitatea brandului și de a îmbunătăți indicatorii de profitabilitate.

Sphera Franchise Group deține companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România și KFC în Chişinău, Republica Moldova, și în anumite zone din Italia. Grupul deține peste 170 de restaurante pe cele trei piețe și are aproximativ 5.000 de angajați. Listată pe Bursa de Valori București din 2017, sub simbolul SFG, Sphera este singura companie din HoReCa inclusă în indicele principal BET, precum și în FTSE Global Microcap și în MSCI Frontier Markets Small Cap.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...