1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

IT&C

Vânzările distribuitorului de soluţii IT NetSafe au crescut anul trecut cu 32%, la 7,4 milioane de euro

Vânzările distribuitorului de soluţii IT NetSafe Group au crescut anul trecut cu 32%, la 7,4 milioane de euro, datorită extinderii gamei de produse şi reluării investiţiilor companiilor în securitatea informatică.

22 mar, 2018 | ECONOMICA.net

Compania a avut, în 2016, o cifră de afaceri de aproximativ 18 milioane de lei (circa 4 milioane de euro) pe piaţa din România, potrivit datelor disponibile public în portalul Ministerului Finanţelor.

Tot în 2016, NetSafe a avut vânzări totale de 5,6 milioane de euro la nivel de grup, incluzând şi afacerile din celelalte ţări unde activează. După 13 ani de activitate, compania are operaţiuni în România, Bulgaria, Croaţia şi Ungaria.

NetSafe estimează pentru acest an vânzări în creştere cu 35%, la aproximativ 10 milioane de euro. Companiile vor continua în acest an investiţiile în soluţii de securitate IT, iar un alt motor de creştere important va fi intrarea în vigoare a Regulamentului General pentru Protecţia Datelor cu caracter personal (GDPR) la nivelul Uniunii Europene.

"Companiile au început deja să se intereseze cu privire la cerinţele de securitate IT pe care trebuie să le respecte conform GDPR. În acest context, va urma, cu siguranţă, o creştere de cel puțin 30% a pieţei de profil, pe segmentul de soluţii de securitate IT clasice, pentru că toate companiile vor avea nevoie de sisteme de raportare, securitate şi vizibilitate a reţelelor IT", a afirmat într-un comunicat Doru Manea, CEO NetSafe.

Anul trecut, compania şi-a extins portofoliul cu mai mulţi furnizori, înre care Ixia, PhishMe şi Nomadix.

"Vom continua, anul acesta, procesul de extindere, introducând noi vendori în portofoliu şi concentrându-ne pe trei mari linii de business: Network Security, Network Optimization şi Network Visibility. În acelaşi timp, ne vom axa pe creşterea segmentului de training, prin care oferim partenerilor şi companiilor training pentru soluţiile Fortinet, Ruckus şi Brokade, acoperind astfel zonele de IT Security, Networking şi Wireless”, a adăugat Manea.

Compania vizează şi extinderea ehipei în acest an şi esimtează că va ajunge la 17 angajaţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO