Vânzările Flanco în trei zile de Black Friday – 72 milioane de lei

Vânzările Flanco în trei zile de campanie Black Friday s-au ridicat la 72 de milioane de lei, a anunţat, luni, retailerul electro-IT.
Economica.net - lun, 25 nov. 2013, 21:48
Vânzările Flanco în trei zile de Black Friday - 72 milioane de lei

Potrivit unui comunicat al companiei, în perioada 22 – 24 noiembrie, peste 750.000 de vizitatori au trecut pragul magazinelor Flanco, iar peste 120.000 dintre aceştia au ales cel puţin un produs din oferta Black Friday.

‘Anul acesta, Black Friday a confirmat comportamentul consumatorilor din primele zece luni ale anului, preferinţele lor îndreptându-se spre produsele de mobilitate şi spre cele care încorporează tehnologie avansată. Rezultate remarcabile s-au înregistrat pe categoriile de tablete şi telefoane smart, unde s-au vândut de 4, respectiv de 5 ori mai multe produse faţă de anul trecut. Totodată, am remarcat un pragmatism ridicat al cumpărătorilor, care ne-au arătat în acest weekend că ştiu ce-şi doresc, sunt informaţi şi aleg ofertele în cunoştinţă de cauză’, a declarat directorul general al Flanco, Violeta Luca.

În 2013, stocul total al produselor din ofertă a numărat peste 450.000 de unităţi, iar peste 2.000 de repere unice au fost incluse în campanie, cu reduceri de preţ situate între 10% şi 80%. În primele 14 ore de campanie Black Friday, magazinele Flanco au generat vânzări echivalente cu 80% din vânzarea pe cele trei zile de eveniment din 2012.

Românii au căutat produsele cu tehnologie de ultimă generaţie, astfel că, în cadrul campaniei Black Friday, s-au distins produsele premium, cu o creştere semnificativă a ponderii în mixul de vânzări. Cele mai căutate produse au fost televizoarele Smart, care au reprezentat peste jumătate din vânzarea totală de televizoare, notebook-urile, tabletele, telefoanele smart şi produsele electrocasnice incorporabile.

Conform companiei, 30% din vânzări au fost televizoare, peste 25% au reprezentat laptopuri şi tablete, telefoanele au reprezentat 10% din vânzări, iar electrocasnicele mari 20%.

În 2013, cererea de electrocasnice mari a fost în scădere faţă de 2012 cu 10%, fapt ce relevă o anumită saturaţie a consumului pe această categorie de produse şi o elasticitate mai redusă a cererii în funcţie de preţ.

‘În cel de-al treilea an de existenţă al evenimentului Black Friday în România, retaileri din toate domeniile au decis să adere la acest fenomen deja naţional, astfel încât competiţia a fost acerbă, iar ofertele de produse şi preţuri au fost competitive. Cu precădere în acest an, clienţii au ales de la Flanco produsele care aveau discount-uri nominale mari, care se situau în paliere de preţ medii şi superioare. Asta înseamnă că oamenii au găsit în Black Friday la Flanco oportunitatea de a cumpăra tehnologie performantă, de a-şi spori gradul de confort şi satisfacţie. S-au vândut, spre exemplu, televizoare de ultimă generaţie cu tehnologie 4K, iar peste 30% din ultrabook-uri au fost cu procesoare I5 şi I7. Faţă de anul precedent, am vândut cu 40% mai multe televizoare cu diagonala mai mare de 40′, cu 75% mai multe aparate foto tip DSLR şi de 60 de ori mai multe telefoane smart având preţul de peste 1.500 de lei’, a adăugat Violeta Luca.

Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice şi electrocasnice. Cu 900 de angajaţi, compania deţine o reţea de 82 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 50 de oraşe.

Flanco a înregistrat, la sfârşitul anului 2012, o cifră de afaceri de 137 de milioane de euro şi deţine o cotă de piaţă de 13% din vânzările realizate în magazine, fiind al doilea mare jucător din piaţă.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...