1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

News

Vânzările globale de semiconductori au trecut pragul de 300 de miliarde dolari, în 2013

Vânzările globale de semiconductori au crescut anul trecut cu 4,8%, până la nivelul record de 305,6 miliarde dolari, în condiţiile în care vânzările din cele două Americi au înregistrat o creştere semnificativă de 13,1%, a anunţat, luni, Semiconductor Industry Association (SIA), transmite Dow Jones.

03 feb, 2014 | Agerpres

Preşedintele SIA, Brian Toohey, a apreciat că depăşirea pragului de 300 de miliarde de dolari, anul trecut, s-a datorat 'creşterii constante înregistrată în toate regiunile şi categoriile de produse'.

Brian Toohey a adăugat că industria semiconductorilor a încheiat anul 2013 cu vânzări record de 26,6 miliarde de dolari în luna decembrie, ceea ce sugerează că tendinţa recentă ar putea continua şi în 2014.

Segmentul de semiconductori cu cel mai puternic ritm de creştere au fost circuitele de memorie, care, în 2013, au înregistrat o creştere de 18%, graţie creşterii cererii pentru memoriile de tip DRAM.

Pe regiuni, piaţa celor două Americi a înregistrat o creştere anuală a vânzărilor de 13%, dând în continuare semne de consolidare. De asemenea, vânzările de semiconductori au înregistrat o creştere de 7% în regiunea Asia-Pacific şi o creştere de 5,2% în Europa, dar în cazul pieţei japoneze au înregistrat o scădere de 15%, parţial şi din cauza devalorizării yenului japonez.

Vânzările totale de semiconductori în 2013 au depăşit uşor estimările World Semiconductor Trade Statistics, organizaţia care se ocupă de strângerea de date statistice pentru industria semiconductorilor.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO