1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Vânzările Heineken au fost influențate negativ de pandemie. Compania se așteaptă la noi scăderi în trimestrul doi

Heineken, al doilea mare producător de bere din lume, a raportat în primul trimestru din 2020 un declin al vânzărilor de bere, previzionând că tendinţa se va accentua în următoarele trei luni, şi a renunţat la previziunile pe 2020 din cauza efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citată de Agerpres.

08 apr, 2020 | Agerpres

Producătorul mărcilor Heineken, Tiger, Sol şi al cidrului Strongbow a raportat o scădere cu 2% a vânzărilor de bere în primele trei luni din 2020, iar incluzând cidrul şi băuturile nealcoolice declinul a fost de 4%.

"Impactul ar urma să se înrăutăţească în trimestrul doi din acest an", se arată într-un comunicat al companiei olandeze.

Totuşi, Heineken a dat asigurări că nu va face în 2020 concedieri permanente din cauza crizei şi va continua să-şi plătească furnizorii pe baza contractelor, cu plăţi anticipate către cei mai mici şi mai vulnerabili.

Compania a intrat în criză cu un bilanţ solid şi nu a accesat facilităţile de creditare, iar în ultimele săptămâni şi-a asigurat finanţare suplimentară de pe piaţă, se arată în comunicat.

Heineken, al doilea mare producător de bere din lume, deţine în România patru fabrici, situate în Miercurea Ciuc, Craiova, Constanţa şi Târgu Mureş.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO