1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

IT&C

Vânzările iPhone ar putea avea primul declin după aproximativ un deceniu

Tot mai mulţi furnizori susţin că Apple ar putea în curând să anunţe că vânzările Apple au scăzut, acesta reprezentând primul declin de la lansarea primului produs flagship din urmă cu aproximativ 10 ani. 

24 ian, 2016 | ECONOMICA.net

Unii dintre principalii furnizori Apple din Asia se aşteaptă să scadă comenzile în acest trimestru, lucru ce indică aproape sigur o scădere a vânzărilor iPhone.

Directorii executivi din industrie spun că, ultimul iPhone lansat nu a avut suficient de multe funcţii în plus faţă de dispozitivul precedent, pentru a-i tenta pe utilizatori să aleagă modelul, iar profiturile generate, s-ar părea că nu sunt pe cursul cel bun.

Apple a anunţat marţi rezultatele lunii decembrie, dar a refuzat să comenteze zvonurile cu privire la vânzările iPhone. „Vizibilitatea este doar pentru o singură lună, iar cererea este chiar slabă”, a precizat directorul executiv al Largan Precision, Adam Lin, pentru Venture Beat.

Alţi furnizori spun că, Apple le-a dat comenzi cu o lună în avans, în loc să respecte termenul obişnuit de 3 luni de zile.

Analiştii spun că vânzările iPhone şi-ar putea reveni din a doua jumătate a anului 2016, atunci când compania va lansa cel mai probabil noi produse, printre care şi iPhone 7, dar cu competitori precum Samsung Electronics şi Huawei Technologies care dau tot ce au mai bun, unii furnizori nu sunt atât de siguri.

Reacţia Apple cu privire la zvonurile legate de declinul vânzărilor iPhone.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO