Vânzările mărcii BMW scad ușor la nivel mondial, însă cresc puternic în România

Marca premium BMW a comercializat la nivel mondial în primul trimestru din acest an 517.957 de vehicule, cu 0,4% mai puține decât în perioada similară din 2022. În România creșterea a fost de 86,7%.
Robert Stan - mar, 18 apr. 2023, 22:05
Vânzările mărcii BMW scad ușor la nivel mondial, însă cresc puternic în România

Marca bavareză BMW a comercializat în primele trei luni din acest an 517.957 de mașini, volum corespunzător unei scăderi cu 0,4% față de primele trei luni din 2022. În același timp, în Români au ajuns la clienți 1.247 de unități BMW, în creștere cu nu mai puțin de 86,7%.

În privința mărcii britanice Mini, parte a grupului BMW, în timp ce la nivel mondial vânzările au scăzut cu 9,2%, până la 68.541 de unități, în România a fost înregistrată o creștere cu 35,1% până la un volum de 100 de vehicule.

La nivel de grup, compania germană a livrat pe întregul mapamond 588.138 de automobile BMW, Mini şi Rolls-Royce, cu 1,5% mai puține decât în primul trimestru din 2022.

Din totalul vânzărilor grupului, 215.917 au avut ca țintă piața din Europa, volum în scădere ușoară (-1,5%). Acest recul este pus de oficialii grupului în special pe seama „interdicţiei de export şi producţie pentru piaţa rusă. Cu toate acestea, în martie a fost evidentă o tendinţă clar ascendentă la nivel mondial”.

Totodată, previziunile pentru 2023 arată „perspectiva unei creşteri profitabile în ceea ce rămâne un mediu de afaceri provocator şi cu o majorare foarte dinamică a vânzărilor de automobile electrice. BMW Group este încrezător în 2023. Acest lucru este susţinut de un registru de comenzi puternic în general. În 2023, grupul se aşteaptă la o uşoară creştere a livrărilor în segmentul auto către clienţii din întreaga lume”.

BMW Group a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor sale globale de automobile electrice (+83,2%) în primul trimestru al anului 2023. Compania a livrat clienţilor un total de 64.647 de automobile electrice BMW şi Mini în primele trei lunile anului. Marca BMW a reuşit o creştere de peste două ori a vânzărilor de automobile electrice în primul trimestru, cu 55.979 de unităţi livrate clienţilor (+112,3 %).

Odată cu lansarea noului BMW i5 în acest an, grupul bavarez va oferi cel puţin un model electric în fiecare segment major al afacerii sale şi anticipează o traiectorie puternic ascendentă în următorii ani. Până în 2024 cel puţin unul din cinci automobile noi ale companiei ar trebui să aibă un sistem de propulsie electric, până în 2025 una din patru maşini nou livrate ar trebui să fie 100% electrică, iar până în 2026, aproximativ una din trei.

„BMW Group este pe drumul spre o uşoară majorare a vânzărilor în întregul an 2023. Principalii factori de creştere în 2023 vor fi automobilele electrice şi modelele din segmentul premium high-end precum i7, Seria 7, XM şi X7 facelift”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG.

Citește și:
– Clasamentul celor mai profitabile grupuri auto europene este dominat de BMW, Stellantis și Volkswagen
– Aflată încă în construcție, uzina BMW din Ungaria produce deja mașini. Virtual

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct prin care solicită introducerea unui nou investitor în acționariatul......
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns ...
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...