1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Vânzările mondiale de tablete continuă să scadă

Vânzările mondiale de tablete informatice au scăzut în primele trei luni ale acestui an, pentru al doilea trimestru consecutiv, pe fondul concurenţei venite din partea dispozitivelor alternative, a estimat joi o firma de cercetare de piaţă, transmite AFP.

01 mai, 2015 | Agerpres

Potrivit firmei International Data Corporation (IDC), doar 47,1 milioane de tablete au fost vândute în primul trimestru la nivel mondial, în scădere cu 5,9% comparativ cu perioada similară a anului trecut, după ce în trimestrul patru 2014 s-a înregistrat deja o scădere de 3,2%.

'Încetinirea pieţei pe care am înregistrat-o în ultimul trimestru va continua să afecteze segmentul tabletelor însă vedem unele zone de creştere care încep să se materializeze' a declarat analistul IDC, Jean Philippe Bouchard. Potrivit acestuia tabletele care încorporează şi un chip de telefon mobil, şi care nu depind deci de apropierea de o reţea wifi, înregistrează performanţe mai bune decât restul pieţei.

În pofida unei încetini nete a vânzărilor, o contracţie de 22,9% în ritm anual până la 12,6 milioane unităţi, grupul american Apple şi tableta sa iPad sunt în continuare lider de piaţă cu o cotă de 26,8% în primul trimestru. Pe poziţia secundă se situează rivalul sud-coreean Samsung cu o cotă de 19,1% chiar dacă şi el a înregistrat o scădere semnificativă a vânzărilor (minus 16,5% în ritm anual până la 9 milioane unităţi). Pe locul al treilea, cu o cotă de 5,3%, este grupul chinez Lenovo, unul din puţinii producători de tablete ale cărui vânzări au crescut în primul trimestru, cu un avans de 23% până la 2,5 milioane unităţi, graţie gamei largi de produse şi preţurilor reduse, susţine IDC.

Piaţa tabletelor informatice a înregistrat o creştere explozivă odată cu lansarea iPad de către grupul american Apple în 2010 însă de mai multe trimestre începe să dea semne de încetinire. Anumiţi analişti vorbesc de un fenomen de saturare, în special în ţările dezvoltate

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO