Vânzările online din SUA au crescut cu 20% de Cyber Monday, la aproape 2 miliarde de dolari

Vânzările online din SUA au crescut cu 20% de Cyber Monday faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la aproape 2 miliarde de dolari, marcând un nivel record pentru al patrulea an consecutiv, traficul prin aparatele mobile reprezentând 32% din totalul vizitelor pe site-urile de Internet.
Economica.net - mie, 04 dec. 2013, 15:56
Vânzările online din SUA au crescut cu 20% de Cyber Monday, la aproape 2 miliarde de dolari

De la 1 noiembrie, peste 23,9 miliarde de dolari au fost cheltuiţi online doar prin intermediul PC-urilor, reprezentând o creştere cu 8,4% faţă de intervalul similar din 2012, potrivit datelor companiei de analiză a pieţei ComScore, relatează Bloomberg.

Comerţul electronic va reprezenta, potrivit estimărilor, doar 14% din totalul vânzărilor de retail în perioada noiembrie-decembrie, dar companii ca Amazon.com şi Ebay atrag clienţii cu discount-uri zilnice şi livrări rapide.

„Discount-urile sunt mari, iar Amazon a câştigat cotă de piaţă, ca de obicei. Ratele lor de creştere sunt cu mult peste evoluţia generală a pieţei”, a declarat preşedintele ComScore, Gian Fulgoni, la CNBC.

Visa, cel mai mare operator de reţea de carduri de credit la nivel mondial, a anunţat că clienţii din SUA au cheltuit 7,8 miliarde de dolari începând cu Thanksgiving şi până pe 2 decembrie, cu 30% mai mult faţă de anul trecut. De Cyber Monday, clienţii Visa au cheltuit 2,6 miliarde de dolari, în creştere cu 28%.

Wal-Mart Stores, cel mai mare retailer din lume, a consemnat pe 2 decembrie cele mai mari vânzări online din istoria companiei. Un record similar a fost atins şi pentru perioada de cinci zile dintre Thanksgiving şi Cyber Monday.

Între cele mai bine vândute produse de Cyber Monday s-au aflat televizoarele LG Electronics cu ecrane de 50 de inci şi aparatele iPad 2 ale Apple.

Vânzările de Cyber Monday ale Amazon au crescut cu 46%, iar cele ale Ebay cu 32%, potrivit ChannelAdvisor. Divizia PayPal ca Ebay a înregistrat creşterea de peste două ori a volumului plăţilor, faţă de anul trecut.

Retailerii care au introdus aplicaţii şi site-uri pentru smartphone-uri şi tablete au avut de câştigat. Traficul de pe aparatele mobile a reprezentat 32% din totalul accesărilor de site-uri, reprezentând o creştere de 45%, potrivit IBM. În privinţa vânzărilor, 17% dintre acestea au avut loc prin intermediul dispozitivelor mobile.

Cheltuielile online au crescut cu 15% în ziua de Black Friday, la 1,2 miliarde de dolari, potrivit ComScore. În schimb, vânzările prin magazinele tradiţionale au scăzut în cele patru zile începute cu sărbătoarea de Thanksgiving, pe 28 noiembrie, astfel că achiziţiile totale s-au redus cu 2,9%, la 57,4 miliarde de dolari, potrivit National Retail Federation.

Te-ar mai putea interesa și
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul Denis Tudor și Cyril Dénéréaz, anunță o nouă rundă de 200.000 de euro......
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, ...
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, ...
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...