1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

Vânzările Porsche nu sunt afectate de încetinirea pieţei auto din China

Porsche a sfidat încetinirea pieţei auto din China datorită milenialilor (tinerii născuţi între 1982 şi 2000), care încă sunt pasionaţi de automobilele de lux, informează publicaţia niponă Nikkei.

20 noi, 2018 | Agerpres

În primele zece luni din acest an, vânzările Porsche au crescut cu 4% în China, Hong Kong, Taiwan şi Macao, datorită cererii solide a tinerilor antreprenori pentru maşini sport de lux şi a noilor modele hibride lansate.

"Până la sfârşitul lunii octombrie, piaţa chineză continuă avansul semnificativ şi rămâne cea mai mare piaţă unică, având peste 63.000 de livrări", a afirmat Jens Puttfarcken, şeful subsidiarei Porsche din China.

El se aşteaptă ca vânzările pe plan global să atingă nivelul record din 2018, principul contributor fiind China.

Pe ansamblul primelor 10 luni ale anului, vânzările în China, cea mai mare piaţă auto din lume, au scăzut cu 0,1%, la 22,87 milioane de vehicule, comparativ cu perioada similară din 2017. În octombrie, livrările au scăzut cu 11,7%, la 2,38 milioane vehicule, a patra lună de declin consecutiv, conforme datelor Asociaţiei constructorilor de automobile din China (CAAM).

Totuşi, segmentul premium nu a fost foarte afectat de încetinirea economiei, susţine David Xiao, vicepreşedinte de vânzări la Porsche China, datorită tinerilor cumpărători chinezi.

În China, vârsta medie a celor care deţin un Porsche este de 37 de ani, faţă de 40 - 50 de ani pe plan global, a explicat Xiao.

Acesta a adăugat că pe piaţa chineză aproximativ 40% din maşinile Porsche au fost cumpărate de femei în primele zece luni din acest an, în timp ce procentul pe plan global este de 20%.

Porsche Automobil Holding SE este cel mai mare acţionar al grupului german Volkswagen.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO