1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Vânzările retail de motorină ale MOL în România au crescut cu 12% în primul semestru

Vânzările retail de motorină ale MOL în România au crescut cu 12% în prima jumătate a anului, în timp ce vânzările de benzină s-au majorat cu 1%, comparativ cu prima jumătate a lui 2016, arată datele transmise vineri de subsidiara din România a grupului petrolier ungar MOL.

05 aug, 2017 | News.ro

Oficialii MOL spun că toate segmentele de business au înregistrat creştere, ceea ce a generat o majorare cu 23 % a rezultatului operaţional comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Segmentul Upstream a înregistrat un rezultat EBITDA de 128 miliarde forinţi (447 milioane dolari), în creştere cu 45% faţă de perioada similară a anului trecut, şi a generat un flux de numerar liber de 321 milioane dolari. Principalii factori care au determinat această evoluţie au fost ascensiunea preţurilor la hidrocarburi pe fondul majorării cu 30% a preţului ţiţeiului Brent, precum şi costurile de exploatare mai mici.

Producţia medie de hidrocarburi a atins 110.000 bep/zi în primele şase luni.

Segmentul Downstream a realizat totodată un rezultat operaţional de 186 miliarde forinţi (652 milioane dolari) în prima jumătate a anului. În perioada analizată, s-a înregistrat o creştere de 8% faţă de perioada similară a anului trecut.

De asemenea, segmentul Servicii pentru Clienţi (retail) a generat un rezultat operaţional EBITDA record la nivelul primului semestru, de 43 miliarde forinţi (150 milioane dolari), cu 18% peste nivelul înregistrat în prima jumătate a anului precedent.

Segmentul Gas Midstream (transport de gaze naturale) a generat un rezultat EBITDA de 31 miliarde forinţi (107 milioane dolari), în creştere cu 12% faţă de primul semestru al anului precedent.

Mai mult, MOL se află în prezent cu un pas mai aproape de a construi o reţea de peste 250 de încărcătoare pentru vehicule electrice în Europa Centrală şi de Est, ca parte a consorţiului NEXT-E, care a primit în acest scop o finanţare UE de 19 milioane de euro.

“Ne îmbunătăţim semnificativ estimarea pentru 2017 privind rezultatul operaţional (clean CCS EBITDA) la peste 2,3 miliarde dolari (faţă de peste 2 miliarde dolari estimate anterior) datorită performanţei solide înregistrată de Grup în prima jumătate a anului”, spune Zsolt Hernádi, preşedinte şi director general al Grupului MOL.

MOL a ajuns al treilea jucător pe piaţa distribuţiei de carburanţi în România, după OMV Petrom, companie controlată de grupul austriac OMV, şi Rompetrol, afacere controlată de compania kazahă de stat KazMunayGas.

Grupul MOL are o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în zece ţări, din care peste 200 în România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO