Vânzările VW au crescut în iulie. Avansul din Europa şi China a compensat declinul din America

Cel mai mare producător auto european, Volkswagen AG, a anunţat marţi majorarea vânzărilor de automobile cu 4% în iulie, datorită îmbunătăţirii pieţei auto din Europa şi China, care a compensat declinul din America de Nord şi de Sud, transmit Dow Jones Newswires şi Reuters.
Economica.net - mar, 12 aug. 2014, 12:01
Vânzările VW au crescut în iulie. Avansul din Europa şi China a compensat declinul din America

Vânzările de automobile şi SUV-uri ale brandului VW au urcat luna trecută la 491.600 unităţi, faţă de 472.800 unităţi în perioada similară din 2013.

În primele şapte luni din acest an livrările au urcat cu 3,8%, la 3,56 milioane de vehicule.

‘Încă ne confruntăm cu dificultăţi în unele regiuni’, a avertizat Christian Klingler, director de vânzări al VW.

Compania a continuat să-şi extindă operaţiunile în China, înregistrând o creştere de 16% a vânzărilor brandului VW în regiunea Asia-Pacific în primele şapte luni ale anului, din care 1,6 milioane de vehicule au fost livrate în China, un avans de 18% faţă de perioada similară din 2013.

În Europa, Volkswagen a vândut un milion de vehicule în perioada ianuarie-iulie 2014, în creştere cu 2,9% faţă de perioada similară din 2013, mai mult de jumătate din maşini fiind livrate în Europa Occidentală. În schimb, vânzările brandului VW au scăzut cu 5,6%, la 146.300 unităţi, în Europa de Est, şi cu 16% în Rusia.

Livrările au înregistrat un declin de 14% în SUA şi de 20% în America de Sud.

În perioada aprilie-iunie 2014, profitul înainte de taxe şi dobânzi s-a redus cu 3,1%, la 3,33 miliarde de euro (4,46 miliarde de dolari), de la 3,44 miliarde de euro în trimestrul doi din 2013, din cauza volatilităţilor de pe pieţele emergente, în timp ce analiştii se aşteptau la 3,31 miliarde de euro.

Veniturile VW au scăzut cu 2,2%, la 51 miliarde de euro.

Profitul operaţional al brandului VW a scăzut în primul semestru din acest an cu 32%, la 1,01 miliarde de euro.

Anul acesta, titlurile companiei germane au scăzut la bursă cu 13%, evaluând compania la 83,7 miliarde de euro.

Toyota a rămas şi în primul semestru din 2014 lider al vânzărilor pe plan mondial, urmată de Volkswagen, care a reuşit să urce pe locul doi, depăşind General Motors (GM), afectat de rechemările masive la service.

În perioada ianuarie-iunie 2014, vânzările producătorului auto nipon, care includ şi diviziile Hino Motors şi Daihatsu Motor, au urcat la 5,097 milioane de vehicule, în creştere cu aproape 4% faţă de primul semestru din 2014, pe fondul majorării livrărilor în Asia, SUA şi Europa.

Grupul auto german Volkswagen a vândut în primul semestru din acest an 4,97 milioane de vehicule, depăşind producătorul auto american General Motors, care a livrat 4,92 milioane de unităţi.

Obiectivul strategic al celor de la Volkswagen este ca, până în 2018, să devanseze General Motors şi Toyota Motor pentru a deveni cel mai mare producător auto din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Operatorul de transport feroviar de călători Astra TransCarpatic a achiziționat un tren nou de la compania chineză CRRC Sifang, pe care speră să îl introducă în circulație chiar de anul......
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației Ruse, moștenitoarea vechiului URSS
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației ...
Declarația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se referă strict la tezaurul României transportat în timpul celui de-al ...
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare valoare de la lansarea programului
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare ...
Ministerul Finanţelor listează la Bursa de Valori Bucureşti titluri de stat Fidelis în sumă de aproape 3,2 miliarde ...
Elveţia anunţă o scădere semnificativă a activelor ruseşti îngheţate
Elveţia anunţă o scădere semnificativă a activelor ruseşti îngheţate
Valoarea activelor ruseşti îngheţate de Elveţia era de 5,8 miliarde de franci (6,36 miliarde de dolari) la finele lui ...