1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Norvegienii de la Vard construiesc o navă de 170 de milioane de euro în România

Grupul norvegian Vard, prezent şi pe piaţa din România, a câştigat un contract pentru construcţia unei nave care va instala cabluri submarine. Compania va construi pentru grupul italian Prysmian o navă cu echipamente speciale, iar valoarea contractului se ridică la 170 de milioane de euro. Carena navei va fi construită în România. 

30 apr, 2018 | ECONOMICA.net

Nava specializată pentru operațiuni submarine avansate se vrea a fi cea mai bună de pe piaţă, oferind capacități de instalare la adâncimi mai mari de 2.000 de metri, dar și o capacitate ridicată de încărcare a cablurilor pe platformele rotative, potrivit unui anunţ al Vard.

Cu o lungime de 172 de metri, nava va putea găzdui un echipaj format din 120 de persoane. 

Designul navei se face la unitatea Vard din Ålesund, Norvegia. Vard şi Prysmian lucrează în prezent la finalizarea designului, iar potrivit contractului, lucrările de construcţie sunt prevăzute a începe până la sfârşitul acestui an. Nava este programată pentru livrare de la şantierul Vard Brattvaag din Norvegia, în ultimul trimestru din 2020.

Carena navei va fi construită la şantierul Vard din Tulcea, iar alte subsidiare ale grupului sunt implicate în proiect prin livrarea de soluţii şi echipa

Grupul italian Prysmian, lider mondial în industria de cabluri şi sisteme pentru energie şi telecomunicaţii, a avut în 2017 vânzării de 7,9 miliarde de euro. Italienii au 21.000 de angajaţi în cele 82 de fabrici din 50 de ţări, înclusiv în România. Prysmian a deschis anul trecut o nouă fabrică de cabluri de fibră optică la Slatina, în urma unei investiţii de 22 de milioane de euro. 

La începutul acestui an, Vard a anunţat câştigarea contractului pentru construția unui feribot pentru mașini și pasageri pentru operatorul norvegian Boreal. Acesta va fi primul feribot 100% electric construit în România, pe șantierul Vard de la Brăila.

Norvegienii de la Vard au nouă facilități de producție, cinci în Norvegia, două în România, la Brăila și Tulcea, și câte una în Brazilia și Vietnam. Compania este unul dintre principalii constructori la nivel mondial de nave specializate și are circa 9.000 de angajați.  

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO