Varoufakis a condus Grecia pe marginea prăpastiei – ministrul francez de finanţe

Ministrul de finanţe francez Michel Sapin a declarat miercuri că fostul său omolog elen Yanis Varoufakis şi-a condus ţara 'pe marginea prăpastiei'. El i-a dat astfel replica fostului titular al portofoliului finanţelor din Grecia care îi reproşase lui Sapin că s-a pliat sistematic pe voinţa impusă de Germania în cadrul Eurogrupului, informează EFE.
Economica.net - mie, 26 aug. 2015, 09:40
Varoufakis a condus Grecia pe marginea prăpastiei - ministrul francez de finanţe

‘Varoufakis a condus Grecia pe marginea prăpastiei’, a insistat Sapin într-un interviu acordat postului de radio RTL, subliniind totodată că el nu face parte din categoria celor care dau declaraţii pe tema negocierilor dintre miniştrii de finanţe din zona euro. ‘Din fericire, Franţa a insistat ca Grecia să rămână în zona euro, aceasta fiind singura soluţie viabilă pentru Grecia şi pentru restul zonei euro’, a adăugat Sapin.

Varoufakis s-a aflat săptămâna trecută în Franţa, unde a participat la o reuniune politică a reprezentanţilor aripii stângi a Partidului Socialist francez din care Sapin face parte. Fostul ministru elen fusese invitat de organizatorul reuniunii, ex-ministrul economiei Arnaud Montebourg.

În timpul vizitei sale în Franţa, Yanis Varoufakis s-a plâns public de rolul jucat de Paris în negocierile pe tema celui de-al treilea pachet de salvare a Greciei şi s-a referit îndeosebi la faptul că, în timp ce în discuţiile bilaterale cu miniştrii finanţelor, Michel Sapin, şi al economiei, Emmanuel Macron, ‘se cădea de acord în aproape toate punctele de vedere (…), acest acord se evapora’ în cadrul Eurogrupului.

‘Admir mult Franţa, dar am fost martorul neputinţei sale’, a spus Varoufakis, insistând pe ‘fractura între ceea ce spunea şi ceea ce făcea (Franţa)’.

Te-ar mai putea interesa și
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech constând în 224.640 doze va sosi luni, 8 martie, în România, vaccinurile urmând a fi livrată pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni,...
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.288 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, ...
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
Numărul persoanelor care au optat pentru transportul aerian de pasageri a scăzut anul trecut cu 69%, de la 23.193.300 pasageri ...
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Operatorul privat de transport feroviar Sofrans va introduce trenuri către Constanța în mai puțin de două luni, iar ...