1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

News

Varujan Vosganian, ALDE: Masa salarială bugetară va avea, la anul, o creştere considerabilă

Masa salarială bugetară va avea o creştere considerabilă anul viitor, a declarat sâmbătă, la Oradea, vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian.

21 oct, 2017 | Agerpres

'Văd că există o anumită nelinişte a sindicatelor în ce priveşte creşterile salariale. Dacă ele sunt corecte sau nu, dacă nu cumva sunt o iluzie. Am aici un răspuns pe care să îl dau şi sindicatelor şi opiniei publice. Dacă vrem să vedem dacă masa salarială a crescut sau nu, e suficient să ne uităm pe buget. Pot să vă spun că la anul masa salarială va avea o creştere considerabilă, de două cifre ca unitate de miliarde de lei. Deci masa salarială bugetară va avea o creştere considerabilă. Nu pot să vă spun acum suma exactă, dar cel mai probabil va fi undeva în jur de 15 miliarde de lei. De la 13 la 17. Deci, atunci când masa salarială creşte atât de mult, nu se pune problema scăderii. E posibil ca în anumite bresle, în anumite nişe profesionale care aveau o anumită categorie de sporuri până acum să existe şi calcule care, pe legea salarizării, să aibă anumite inconveniente. Nu pot să neg acest lucru. În ce priveşte însă cei peste un milion de salariaţi din domeniul bugetar este limpede că vom avea o creştere salarială considerabilă', a susţinut, într-o conferinţă de presă, Varujan Vosganian.

El a dat asigurări şi în ce priveşte pensiile. Vosganian a spus că pensiile, cumulat 2017 şi 2018, vor avea în total o creştere cu două cifre, în jurul valorii de 20%.

'Dacă am compara anul 2010 cu anul 2018, avem şi o concluzie interesantă. În 2010 salariile au fost reduse cu 25% şi nimeni nu a protestat; în 2017 şi 2018 salariile cresc cu 25%, dacă nu chiar cu mai mult, şi multă lume protestează. Înseamnă că explicaţiile trebuie căutate în altă parte', a afirmat Vosganian.

ALDE a organizat sâmbătă la Oradea o reuniune regională în cadrul proiectului demarat în urmă cu o lună de profesionalizare şi dezvoltare internă, cu pregătiri pe zona de comunicare şi, mai ales, comunicare online. Au participat reprezentanţi ai organizaţiilor din Bihor, Sălaj, Satu Mare, Bistriţa Năsăud şi Maramureş.

Organizaţia municipală ALDE Oradea şi-a ales vineri preşedintele în persoana lui Dorin Corcheş, care are ca obiectiv principal accederea ALDE în forurile de conducere locală - CL Oradea şi Consiliul Judeţean.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO