Cristian Roşu va fi propus pentru postul de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară – surse

Cristian Roşu, care, potrivit unor surse din piaţa asigurărilor, ar fi văr cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD, va fi nominalizat pentru şefia ASF. Roşu, al căruit tată s-a născut în Turnu Măgurele, spune că se cunoaşte cu Dragnea, dar că nu îi este rudă. Mai spune că nu are cunoştinţă despre numirea sa în fruntea ASF, dar că nu ar refuza aceasta poziţie dacă i se va face oficial o propunere în acest sens.
Gabriela Ţinteanu - joi, 19 ian. 2017, 07:59
Cristian Roşu va fi propus pentru postul de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară - surse

UPDATE 11.30: Roşu: Nu sunt rudă cu Dragnea, dar ne cunoaştem. Nu ştiu despre propunerea mea în fruntea ASF, dar nu aş refuza postul

Cristian Roşu, director general FGA, ne-a declarat: „Nu am nici o legătură de rudenie cu Liviu Dragnea. Ne cunoaştem într-adevăr, dar….Probabil speculaţiile au apărut din cauza asemănărilor fizice. Eu m-am născut la Oraviţa, mama la Iaşi, iar tatăl la Turnu Măgurele. De la 6-7 ani am plecat din Oraviţa şi am făcut clasele I-XII la Turnu Măgurele”. Cât despre posibila sa numire ca şef la ASF, Cristian Roşu ne-a declarat că la ora actuală are un proiect în derulare (conducerea FGA, o instituţie recent înfiinţată pentru gestionarea falimentelor Astra şi Carpatica Asig) şi că nu are cunoştinţă despre o eventuală nominalizare a sa pentru funcţia de preşedinte al ASF, dar că, dacă i se va face oficial o astfel de propunere, nu ar refuza-o.

Surse din piaţa financiară şi din zona politicului au confirmat pentru ECONOMICA.NET că actualul director general al Fondului de Garantare al Asigurărilor, Cristian Roşu, va fi numit în februarie preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), după demiterea lui Mişu Negriţoiu.

Cristian Roşu, licenţiat în inginerie, cu specializare universitară în management şi finanţe este acum director general al Fondului de Garantare al Asiguraţilor (FGA).

Roşu are o experienţă de peste 15 de ani atât în domeniul bancar, unde a deţinut funcţii de conducere, cât şi în supravegherea sistemului de pensii private, ocupând funcţia de director general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). De asemenea, a fost director al Direcţiei de Rezoluţie din cadrul FGA, preşedinte al Fondului de Garantare al Pensiilor Private (în acelaşi timp în care devenise şef şi la garantarea asigurărilor).

Cristian Roşu ar fi totodată şi vărul primar al lui Liviu Dragnea, actualul preşedinte al principalului partid de guvernământ, PSD.

Cel de-al doilea post rămas vacant după demisia lui Marius Vorniceanu (fost director general Direcţia Mari Contribuabili din Finanţe şi consilier al preşedintelui Curţii de Conturi a României), cel de vicepreşedinte responsabil cu supravegherea pieţei asigurărilor va fi lăsat la latitudinea ALDE, aliatul principal al PSD la guvernare. În piaţa asigurărilor deja se vehiculează că viitorul vicepreşedinte va fi Daniel Chiţoiu, nimeni altul decât fostul ministru al Finanţelor în guvernul Ponta.

Daniel Chițoiu este doctor în economie, desemnat ministru al economiei în guvernul Ponta, unde a fost și vicepremier. Este absolvent al Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori a Academiei de Studii Economice din București. În perioada 2005-2007 a ocupat funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, iar în perioada 23 ianuarie 2007- 4 aprilie 2007 a ocupat funcția de președinte interimar al ANAF. Pe 6 februarie 2014 Chițoiu și-a dat demisia din funcția de ministru al finanțelor, fiind schimbat de Crin Antonescu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Microferma Ograda Verde își extinde livrările la nivel național
Microferma Ograda Verde își extinde livrările la nivel național
Ograda Verde, microfermă ce comercializează online carne de pui, curcan și produse derivate de la animale hrănite 100% ...
Comisia Europeană lansează dezbaterea referitoare la reforma reglementărilor fiscale privind datoria publică
Comisia Europeană lansează dezbaterea referitoare la reforma reglementărilor fiscale privind datoria publică
Comisia Europeană a lansat marţi o dezbatere privind modul de reformare al reglementărilor fiscale ale UE pentru a soluţiona ...
Lituania a cerut Uniunii Europene sancționarea companiilor aeriene care efectuează zboruri spre Belarus
Lituania a cerut Uniunii Europene sancționarea companiilor aeriene care efectuează zboruri spre Belarus
Lituania a cerut Uniunii Europene să-şi închidă spaţiul aerian pentru companiile aeriene care efectuează zboruri la ...