Vasile Dâncu: E posibil să apară o criză similară cu cea a dezinfectanţilor

Vicepremierul Vasile Dâncu, prezent la emisiunea În faţa ta de la Digi24, a declarat că este probabil ca o criză precum cea a dezinfectanţilor să apară. 
Economica.net - Dum, 22 mai 2016, 11:23
Vasile Dâncu: E posibil să apară o criză similară cu cea a dezinfectanţilor

Întrebat dacă este „probabil sau improbabil, în acest moment, ca o criza similară cu cea a dezinfectantilor să apară din cauza medicamentelor, a instrumentelor sau a mănuşilor folosite de medici, Vasile Dâncu a declarat că „este probabil”.  

„Ca să  fiu sincer, cred că asemenea crize pot să apară pentru că sistemul nostru medical are probleme şi noi trebuie să le cunoaştem. Marea problemă suplimentară pe care o poţi crea e să nu recunoşti problemele, şi dacă nu le recunoaştem, nu le putem trata”, a declarat vicepremierul.  

La întrebarea ce ar sfătui un român care este pe cale de a deveni pacient, Dâncu spune „În primul rând, trebuie să înţeleagă că asta nu se va schimba peste noapte. Este o realiate. În al doilea rând, trebuie să înţeleagă că nu există o asemenea ameninţare aşa cum apare câteodată în spaţiul public. Am văzut la Bistriţa o unitate de primiri urgenţe nouă, cu aparatură nouă, cu medici specializaţi, tiineri rezidenţi veniti de la Cluj. Există foarte multe zone de excelenţă. Nu vreau să creăm o panică pornită de la acest scandal. Medicina trebuie perfecţionată, există un proiect de reformă pentru anul acesta, legat de sistemul nostru de invervenţie. S-a alocat deja o sumă importantă pentru a pregăti 200 de specialişti pe zona de infecţii în spitale. Guvernul face ce se poate, însă cred că pe termen lung e o problemă de sistem”, a declarat Vasile Dâncu.

Vicepremierul a mai fost întrebat unde ar alege să se opereze, în România sau în străinătate.

„Aş alege România pentru că am încredere în medicii din Romania pe care îi cunosc foarte bine. Avem români preşedinţi ai unor organizaţii profesionale europene sau mondiale. La Cluj m-aş duce să mă operez. Încercăm să rezolvăm problema infecţiilor şi a limitări posibilităţii de infecţie în spital, restul, vor mai dura. Toţi cei intersaţi trebuie să lucreze la schimbarea acestui sistem cât mai rapid. Sper ca până la finalul mandatului nostru să creăm cadrul pentru schimbare”, a mai spus vicepremierul.

Întrebat dacă şi-ar dori să facă parte din nou guvern după alegerile parlamentare, Dâncu spune că acest lucru nu face parte din proiectul lui şi că vrea să se întoarcă la lucrurile lui, unde a lăsat aproape spre finalizare partru cărţi.  

Te-ar mai putea interesa și
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în prima lună de la demarare, a declarat, joi, directorul general al Fondului,......
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...