1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Vasilescu: Din punctul de vedere al Ministerului Muncii nu sunt probleme cu CE. Dimpotrivă, am fost felicitaţi

Din punctul de vedere al Ministerului Muncii nu sunt niciun fel de probleme cu Comisia Europeană, a declarat vineri ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, aceasta precizând că a discutat cu comisarul european pentru Ocuparea forţei de muncă şi că a primit felicitări pentru măsurile luate.

27 oct, 2017 | Agerpres

'Programul de guvernare se va duce până la capăt. Eu nu am citit Raportul Comisiei Europene. Pot să vă spun că pe ministerul meu am stat de vorbă cu doamna comisar Marianne Thyssen (comisar pentru Ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale, competenţe şi mobilitatea forţei de muncă n.r.) care este comisar pe probleme de muncă. Domnia sa ne-a felicitat pentru măsurile pe care le-am luat în acest an, în special pentru faptul că am depăşit ţinta de ocupare stabilită pentru România pentru anul 2020. Am ajuns deja la 70,5% ocupare a populaţiei active şi noi aveam prevăzut să atingem o ţintă de 70% în 2020. De asemenea, ne-a felicitat pentru măsurile pe care le-am luat pentru reducerea sărăciei şi chiar s-au înţeles foarte bine şi acele treceri de contribuţii de la angajator la angajat. Din punctul de vedere al Ministerului Muncii nu sunt niciun fel de probleme cu Comisia Europeană, ba dimpotrivă, aş putea spune, am fost felicitaţi', a spus Lia Olguţa Vasilescu, înainte de a intra la conferinţa 'Creşterea incluzivă - provocări şi oportunităţi'.

Cu privire la salariul minim, ministrul Muncii a spus că în Programul de guvernare era prevăzut ca, în acest an, salariul minim să crească de la 1.200 de lei, cât era la începutul anului, la 1.450 de lei, iar anul viitor urma să ajungă la 1.550 de lei.

'Dacă veţi calcula cu ceea ce înseamnă întoarcerea sarcinii fiscale de la angajator la angajat veţi vedea că este exact suma de 1.900 de lei pe brut pe care noi am anunţat-o ieri în şedinţa de Guvern', a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

În ceea ce priveşte Pilonul II de Pensii, acesta a spus că nu este vorba de o reducere iar diminuarea procentului de la 5,1% la 3,75% a fost realizată din cauza întoarcerii sarcinii fiscale, în condiţiile în care salariile pe brut cresc cu 20%, dar în sumă nominală, cât a fost virat anul acesta către Pilonul II de pensii, respectiv 7 miliarde de lei, va fi virat şi anul viitor.

'Pensiile vor creşte din luna iulie a anului viitor. Mai precis punctul de pensie va creşte la 1.100 de lei. Aşa cum anul acesta a crescut la 1.000 de lei tot în luna iulie şi de asemenea, pensia minim garantată creşte tot din iulie la 640 de lei aşa cum anul acesta a crescut la 520 de lei, de la 400 de lei, cât era înainte să venim noi la guvernare', a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Acesta a mai declarat că există bani pentru toate măsurile, iar peste o săptămână, când va fi finalizat proiectul de buget, se va vedea că sumele se regăsesc în execuţia bugetară pe anul viitor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO