1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

Vaslui: Bani pentru încălzirea locuinţei acordaţi pe numele a peste 200 de persoane decedate

Peste 200 de morţi din judeţul Vaslui au figurat ca beneficiari de ajutoare băneşti pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece 2012 - 2013, persoanele decedate pe numele cărora au fost încasaţi ilegal banii fiind descoperite în urma unor controale încrucişate, desfăşurate de autorităţi.

27 sep, 2013 | Mediafax

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui a identificat, în urma unor controale încrucişate, un număr de 202 cazuri de persoane care, deşi decedate, au beneficiat de ajutoare pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2012-2013, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele mai multe situaţii de acest gen au fost identificate în municipiul Bârlad, însă au existat cazuri şi în mediul rural, cum ar fi în comunele Berezeni, Duda-Epureni, Stănileşti sau Voineşti.

Suma totală acordată de primării persoanelor decedate se ridică la aproape 7.000 de lei.

"În toate cazurile, s-au constituit debite moştenitorilor care au preluat imobilele pentru care s-au acordat acele ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Recuperarea sumelor se va face de către primării, cele care, de altfel, au şi aprobat cele 202 dosare la începutul sau, după caz, pe parcursul sezonului rece trecut", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliţă.

Pe lângă persoanele decedate, au existat şi 106 cazuri confirmate de beneficiari de ajutoare pentru încălzirea locuinţei care nu şi-au declarat toate veniturile, sumele încasate ilegal ridicându-se la 6.939 lei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO