Vastint (IKEA) mai face un pas pentru construcția mega-cartierului din nordul Bucureștiului

Vastint România, al cărui acționar este același cu al retailerului IKEA, mai face un pas pentru construcția proiectului rezidențial din nordul Bucureștiului, pe un teren cumpărat în 2016 pe Șos. Gheorghe Ionescu Sisești nr. 194.
Andrada Ghira - sâm, 22 mai 2021, 08:56
Vastint (IKEA) mai face un pas pentru construcția mega-cartierului din nordul Bucureștiului

Dezvoltatorul imobiliar Vastint a anunțat că a obținut avizul de mediu pentru proiectul rezidențial pe care vrea să-l construiască în nordul Bucureștiului. Decizia vine la șase luni de la depunerea documentelor la Agenția pentru Protecția Mediului București.

Vastint a cumpărat la începutul lui 2016 un teren de 48 de hectare de la Teia Sponte cu 28,8 milioane de euro și de atunci a făcut demersurile pentru dezvoltare. Pe terenul din nordul Bucureștiului se pot construi circa 10.000 de locuințe.

Iar de la achiziția și planurile Vastint în zonă, mai mulți investitori au fost atrași de terenurile disponibile pentru noi construcții, atât pe parte de rezidențial, cât și pe retail.

Pe lângă acest proiect, Vastint mai deține cele trei clădiri de birouri ale proiectului Business Garden Bucharest, din zona Carrefour Orhideea, care au o suprafaţă închiriabilă de 41.000 mp de spații de birouri. În plus, locuințe va construi și pe terenul ce a aparținut Timpuri Noi, din apropierea stației de metrou cu același nume, unde au fost construite clădiri de birouri.

CITEȘTE ȘI Divizia imobiliară a IKEA solicită aprobarea să facă blocuri de locuinţe la Timpuri Noi

Vastint a mai cumpărat teren

La începutul acestui an, acționarii dezvoltatorul grec Reds, parte din grupul Ellaktor, au decis vânzarea unui teren în București către Vastint pentru suma de 11,4 milioane de euro. Terenul se află în apropierea proiectului Vastint, Timpui Noi Square, aflat în dezvoltare.

Localizat pe Splaiul Unirii, terenul este deținut prin Profit Construct, parte din tranzacție. În 2015, grecii au anunțat investiții de 80 de milioane de euro în zonă pentru dezvoltarea unui proiect mixt ce include hotel, clădiri de birouri, spații de retail și apartamente.

 

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...