Veeam Software a cumpărat compania Kasten, lider de piață pentru Kubernetes Backup and Disaster Recovery

Compania Veeam Software, lider în soluțiile de backup care furnizează Cloud Data Management, a anunțat astăzi prin intermediul unui comunicat că a cumpărat firma Kasten, liderul de piață pentru Kubernetes Backup and Disaster Recovery, într-o tranzacție de numerar și stoc de acțiuni evaluată la 150 de milioane de dolari.
Economica.net - mar, 06 oct. 2020, 12:49
Veeam Software a cumpărat compania Kasten, lider de piață pentru Kubernetes Backup and Disaster Recovery

Potrivit 451 Research, parte a S&P Global Market Intelligence, aproape trei sferturi dintre organizații folosesc în prezent sau intenționează să utilizeze Kubernetes în următorii doi ani. Veeam consideră că această schimbare creează o oportunitate masivă pentru viitorul protecției datelor, iar achiziția întărește angajamentul de a sprijini transformarea afacerii clienților către arhitecturi pregătite pentru viitor. Cu această nouă achiziție, Veeam va integra Kasten în platforma sa de gestionare a datelor de cloud, lideră pe piață, pentru protecția modernă a datelor și va simplifica radical gestionarea datelor pentru companii.

Deoarece aplicațiile care utilizează arhitecturi bazate pe microservicii au câștigat rapid teren în companii, această schimbare a stabilit un nou segment de metodologie de dezvoltare a aplicațiilor cunoscut sub numele de DevOps. Containerele sunt o componentă critică a acestei infrastructuri și a modernizării aplicațiilor, conduse de DevOps, iar Kubernetes a apărut ca platformă dominantă de orchestrare a containerelor – creând o oportunitate semnificativă pentru o platformă unică de protecție a datelor care include medii virtuale, fizice, cloud și Kubernetes. Veeam recunoaște importanța strategică a acestui mediu, importanța tot mai mare a furnizării unui management modern al datelor care este profund integrat în Kubernetes și creșterea DevOps pentru îmbunătățirea calității, creșterea scalabilității și accelerarea livrării aplicațiilor, reducând în același timp gestionarea zilnică. Cu platforma de gestionare a datelor Kasten K10, Veeam va putea oferi acum echipelor de operațiuni ale întreprinderii un sistem ușor de utilizat, scalabil și sigur pentru Kubernetes Backup și mobilitate a aplicațiilor cu o simplitate operațională fără egal.

„Veeam a fost construit pe baza oferirii celei mai bune protecții a datelor pentru infrastructurile de date virtuale și moderne și am continuat să extindem ofertele noastre pentru a include protecție de vârf în industrie pentru medii fizice și cloud”, a declarat Danny Allan, director tehnologic și vicepreședinte senior al Strategie de produs la Veeam.

„Odată cu achiziționarea partenerului nostru Kasten, facem un pas foarte important pentru a accepta trecerea clienților noștri la adoptarea containerelor, pentru a proteja volumele de lucru native Kubernetes, la nivel local și în medii multi-cloud. Această etapă importantă consolidează angajamentul Veeam de a continua să ofere cea mai importantă platformă de gestionare a datelor cloud din industrie, care va sprijini protecția datelor pentru aplicațiile bazate pe containere construite în medii Kubernetes”, a mai spus Allan.

Deși platforma Kasten K10 va continua să fie disponibilă independent, aceasta va fi integrată și în Veeam Backup & replication pentru a oferi o soluție completă de gestionare a datelor. Cu protecția Kasten de volume de lucru containere și suport Veeam pentru mașini virtuale, servere fizice, aplicații SaaS și volume de lucru cloud, această tehnologie de cea mai bună calitate va oferi tuturor organizațiilor o platformă unică pentru protecția datelor moderne.

“Peisajul companiilor se schimbă pe măsură ce aplicațiile trec rapid de la monolitice la containere și microservicii. Cu Kubernetes în centrul acestei schimbări infrastructurale, inovația Kasten în managementul datelor native Kubernetes, combinată cu expertiza Veeam în Backup, atât local, cât și în medii multi-cloud, va avansa semnificativ starea managementului modern al datelor. Succesul lui Veeam a fost un model de inspirație pentru echipa Kasten și suntem foarte încântați să ne unim forțele cu o companie unde există atât de mult alinierea filosofică”, a declarat Niraj Tolia, director executiv la Kasten.

Kasten va funcționa ca o unitate de afaceri Kubernetes (BU) separată în cadrul Veeam. Fondatorii Kasten, Niraj Tolia și Vaibhav Kamra, vor conduce unitatea de afaceri – Tolia în calitate de președinte și director general și Kamra în calitate de director tehnologic, Kubernetes BU. Toate echipele, inclusiv cele de vânzări, marketing, cercetare și dezvoltare și servicii pentru clienți, vor rămâne intacte pentru a continua dezvoltarea afacerii cu investiții sporite în oameni și resurse.

Angajamentul Veeam față de comunitatea Kubernetes va continua, de asemenea, prin contribuția la Open Source și la alte proiecte comunitare pe care Kasten le-a susținut, inclusiv Kubernetes Storage Special Interest Group și Grupul de lucru pentru protecția datelor din Kubernetes, care vizează îmbunătățirea operațiunilor de stocare și promovarea protecției datelor suport pentru baza de utilizatori Kubernetes. În plus, Veeam va continua să sprijine Kanister, proiectul open source Kasten care extinde suportul și executarea sarcinilor de gestionare a datelor în Kubernetes și dezvoltarea kopia, un instrument open-source rapid și sigur pentru gestionarea Backup-urilor.

Despre Veeam Software

Veeam este lider în soluțiile de Backup care furnizează Cloud Data Management. Veeam oferă o singură platformă pentru modernizarea backup-ului, accelerarea cloud-ului hibrid și securizarea datelor. Cu peste 375.000 de clienți în întreaga lume, inclusiv 83% din Fortune 500 și 68% din Global 2.000, rezultatele de satisfacție ale clienților Veeam sunt cele mai mari din industrie, de 3,5 ori mai mari decât media acesteia. Ecosistemul Veeam bazat 100% pe distribuție include parteneri globali, inclusiv HPE, NetApp, Cisco și Lenovo în calitate de distribuitori exclusivi. Veeam are birouri în peste 30 de țări.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters....
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, a fost singurul cumpărător al energiei hidro puse pe piață cu livrare în 2025
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, ...
EDS, trader și furnzior de energie și compania care și în trecut a mizat pe creșterea prețului la energie în viitor ...
Electroputere VFU Paşcani a finalizat revizia capitală la 17 „Săgeţi Albastre” din cele 50 contractate cu CFR Călători
Electroputere VFU Paşcani a finalizat revizia capitală la 17 „Săgeţi Albastre” din cele 50 contractate cu ...
Electroputere VFU Paşcani a finalizat reparaţia capitală de tip R9 la cel de-al 17-lea automotor Siemens Desiro SR20D, ...