1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Venezuela a fost afectată de o pană generală de curent electric

O mare parte a capitalei Caracas şi alte câteva oraşe din Venezuela au rămas fără curent electric, luni seara, timp aproximativ jumătate de oră, la trei luni după ce o pană de curent a afectat 70 la sută din teritoriul ţării, a declarat preşedintele Nicolas Maduro, citat de AFP.

03 dec, 2013 | Mediafax

Pana de curent a avut loc în jurul orei locale 20.10 (02.40 ora României) şi a afectat mai multe zone ale capitalei Caracas, în momentul în care preşedintele Maduro le adresa un mesaj concetăţenilor săi, transmis de întreaga presă din ţară.

Curentul electric a fost restabilit începând cu ora 20.40 (03.10 ora României). Preşedintele Maduro a evocat, ca de obicei, un "sabotaj", în timp ce procurorul general, Luisa Ortega, a declarat pe contul său Twitter că i-a încredinţat unui procuror din Carabobo sarcina de-a "investiga cazul în detaliu pentru a afla cauzele defecţiunii".

Potrivit ministrului Electricităţii, Jesse Chacon, originea problemei se află la centrala Arenosa (în statul Carabobo), locul în care a avut loc pana din septembrie, care a durat cel puţin trei ore şi a lăsat fără curent electric 70 la sută din teritoriul ţării.

În urmă cu doi ani, Venezuela a adoptat o serie de măsuri pentru a stabiliza aprovizionarea electrică, ce se confruntă cu o cerere crescândă.

În 2010, cel mai mare producător sud-american de petrol a fost afectat timp de mai multe luni de o criză energetică. Guvernul susţine că această criză ar fi fost cauzată de secetă, care a secat rezervoarele unui baraj hidro-electric, furnizor a 73 la sută din producţia de electricitate a ţării.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO