1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Venezuela "Endgame": confruntări violente, zeci de răniţi. O parte din armată a trecut de partea Opoziţiei, "Faza finală" continuă miercuri

Cel puţin 69 de persoane au fost rănite, dintre care două de gloanţe, în altercaţiile care au survenit marţi la Caracas în cursul manifestaţiilor în sprijinul unui grup de soldaţi care s-au raliat opozantului Juan Guaido, au anunţat serviciile medicale din capitala Venezuelei, notează AFP. Preşedintele venezuelan Nicolas Maduro a apărut marţi noapte la postul naţional de televiziune împreună cu ministrul apărării, generalul Vladimir Padrino, prima apariţie publică după ce opoziţia a lansat în cursul zilei un apel la o revoltă militară, transmite Reuters. Guaido le-a cerut compatrioţilor săi să se pregătească miercuri pentru "faza finală" a planului de înlăturare a lui Nicolas Maduro.

01 mai, 2019 | Agerpres

Guaido: 'Operaţiunea Libertatea' va continua miercuri în Venezuela

Preşedintele autoproclamat al Venezuelei, opozantul Juan Guaido, le-a cerut compatrioţilor săi să se pregătească miercuri pentru "faza finală" a planului de înlăturare a lui Nicolas Maduro, în contextul în care liderul venezuelean aflat în dificultate a susţinut că "tentativa de lovitură de stat" a fost respinsă, transmite dpa.

"Mâine (miercuri - n.r.) vom continua cu executarea Operaţiunii Libertatea. Începem faza finală şi vom avea o prezenţă puternică pe străzi până ce uzurparea va lua sfârşit", a scris Guaido pe Twitter marţi noapte, după ce în cursul zilei zeci de persoane au fost rănite în urma ciocnirilor violente dintre susţinătorii opoziţiei şi forţele de securitate.

Maduro afirmă că a dejucat tentativa ''lovitura de stat'' a opozantului autoproclamat preşedinte Juan Guaido, care mai devreme anunţase dintr-o bază militară că a lansat ''Operaţiunea Libertate'' pentru a-l înlătura definitiv de la putere pe Maduro, relatează agenţiile EFE, Reuters şi dpa. Guaido a anunțat, într-o înregistrare postată de Twitter, că are sprijinul armatei și că începe „faza finală” a înlăturării lui Nicolas Maduro. „Armata a luat decizia corectă”, a spus Guaido, în spatele căruia se pot vedea persoane îmbrăcate în uniformă militară. De partea cealaltă, Nicolas Maduro a susținut că a discutat cu șefi ai armatei care și-au exprimat „totala loialitate față de popor, Constituție și țară”.

Potrivit presei venezuelene, încă o persoană a fost rănită de gloanţe în cursul ciocnirilor care s-au produs în cursul evenimentelor considerate de guvernul lui Nicolas Maduro o "tentativă de lovitură de stat". Potrivit autorităţilor, un soldat din trupele fidele actualului preşedinte a fost, de asemenea, rănit.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO