1EUR = 4.8280 RON | Bucureşti 18 º

News

Veniturile brute ale personalului nedidactic din mediul preuniversitar ar putea creşte cu 20% din martie - proiect de lege

Începînd din martie 2018, veniturile brute ale personalului nedidactic din mediul preuniversitar ar putea fi majorate cu 20% faţă de nivelurile lunii februarie 2018, dacă proiectul de lege iniţiat de senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, va fi adoptat de Parlament. Prin acest proiect, Pop vrea corectarea inechităţilor survenite în salarizarea din Educaţie, în urma aplicării Legii cadru nr. 153 din 2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Senatorul PSD Liviu Pop explică în expunerea de motive a proiectului de modificare a Legii cadru nr. 153 din 2017 că începînd din martie 2018, personalul didactic şi didactic auxiliar beneficiază de o majorare cu 20% a veniturilor brute faţă de nivelul lunii februarie, în vreme ce personalul nedidactic din mediul preuniversitar a fost privat de această creştere, ceea ce a dus la discriminări între categoriile de personal din învăţământul preuniversitar. Senatorul PSD vrea corectarea acestei inechităţi prin acordarea aceleiaşi creşteri de venit şi personalului nedidactic.

În acest sens, senatorul PSD Liviu Pop a iniţiat un proiect de modificare a articolului 38, alineatul 3, litera d) din Legea nr. 153 din 2017, astfel:

  • începînd din martie 2018, cuantumurile brute ale salariilor de bază, precum şi cele ale sporurilor, indemnizaţiilor, primelor, premiilor, dar şi ale celorlalte elemente care fac parte din salariul brut lunar al personalului din învăţămîntul preuniversitar şi universitar de stat să fie majorate cu 20% faţă de nivelurile lunii februarie 2018.

Proiectul a fost înregistrat la Senat pe 4 aprilie, iar la Consiliul Economic şi Social - pe 16 aprilie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO