Veniturile din jocuri de noroc au scăzut cu 23% în Europa anul trecut

Din datele publicate de European Gaming and Betting Association (EGBA) și H2 Gambling Capital la sfârșitul anului trecut reiese că industria de jocuri de noroc a pierdut aproape un sfert din încasările înregistrare în 2020 (75.9 miliarde de euro) față de 2019 (98.6 miliarde de euro).
Economica.net - mie, 06 ian. 2021, 10:47
Veniturile din jocuri de noroc au scăzut cu 23% în Europa anul trecut

Studiul evidențiază o creștere de 7% în ceea ce privește veniturile brute obținute pe piața de pariuri online, de la 24.5 miliarde de euro în 2019, la 26.3 miliarde de euro în 2020. Acest procent ar fi putut fi mult mai mare dacă majoritatea competițiilor sportive nu ar fi fost întrerupte în primăvară, ca să nu mai spunem de amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice și a Campionatului European de Fotbal.

Per ansamblu însă, creșterea din online nu poate să compenseze declinul înregistrat de operatorii stradali, ale căror venituri au scăzut cu 33% în 2020 față de cele din 2019, și anume de la 74.1 miliarde de euro la 49.6 miliarde de euro.
Specialiștii sunt de părere că trendul progresiv al industriei de pariuri online se va menține, iar ultimele estimări indică faptul că încasările operatorilor din online vor atinge pragul de 33.6% din totalul industriei până în anul 2025.

În același timp, pariurile din mers continuă să câștige teren în fața celor plasate de pe computer. Veniturile provenite de la utilizatorii de smartphone-uri și tablete au reprezentat 45.6% din totalul încasărilor din online, iar prognoza celor de la H2 Gambling Capital spune că tehnologia mobilă o va depăși pe cea desktop, cel mai probabil, în anul 2022.

EGBA a publicat și detalii despre membrii săi (printre care se numără bet365, Betsson Group, Entain, Kindred Group, și William Hill), care însumează 16 milioane de utilizatori și care se poate lăuda cu un procentaj de câștig care se întoarce la jucători de 94.3%.

Dintre aceștia, grupul Entain activează în România prin operatorul Sportingbet, iar Kindred prin Unibet și Vlad Cazino. O analiză Cote-Pariuri a caselor de pariuri online indică faptul că Unibet este printre cele mai populare din România, cu un trafic între 1.5 și 2.5 milioane de vizite lunar.

Maarten Haijer, secretarul general al EGBA, a precizat și care sunt țările în care mai este loc de creștere pentru industria de online gambling în următorii ani:

„Jocurile de noroc din Europa au fost afectate de COVID-19 în 2020, la fel ca și multe alte sectoare, dar trendul de creștere în online rămâne în continuare puternic.

În Franța, Germania, Italia și Spania este foarte mult loc pentru creștere, întrucât cota de piața a online-ului este relativ mică în aceste țări, în comparație cu alte țări europene,” a declarat Haijer.

Un mare plus pe care îl scoate în evidență studiul este îmbunătățirea demersurilor care promovează jocul responsabil. Nu mai puțin de 63% dintre utilizatorii operatorilor afiliați al EGBA au folosit cel puțin un instrument destinat jocului responsabil în 2020, ceea ce reprezintă o creștere cu 50% față de anul 2019.

Operatorii mai sus menționați au inițiat peste 1.2 milioane de intervenții directe cu clienții pentru a promova jocul responsabil. Totodată, nu mai puțin de 1.8 milioane de conturi au fost închise în anul precedent din motive precum frauda, spălarea banilor, pariuri pe meciuri suspecte sau nefinalizarea procesului obligatoriu de verificare a identității, a vârstei și a adresei de domiciliu, printre altele.

Te-ar mai putea interesa și
Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite în timpul bombardamentelor ruse asupra localității ucrainene Severodoneţk
Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite în timpul bombardamentelor ruse asupra localității ucrainene ...
Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite joi în bombardamente ruse intense asupra oraşului Severodoneţk, în estul Ucrainei, deja aproape încercuit de forţele Moscovei, a......
Exporturile ucrainene de cereale s-au prăbușit până la o treime în luna mai
Exporturile ucrainene de cereale s-au prăbușit până la o treime în luna mai
Ucraina a exportat de la începutul lunii mai 643.000 de tone de cereale, un nivel considerabil mai scăzut decât în perioada ...
Bill Gates va deschide un hotel de lux la Vatican. Costul de cazare va fi de minim 490 de euro pe noapte
Bill Gates va deschide un hotel de lux la Vatican. Costul de cazare va fi de minim 490 de euro pe noapte
Bill Gates va deschide un hotel de lux la Vatican. Planul de afaceri este ambiţios: 64 de camere, 11 apartamente şi 2 apartamente ...
Eurostat: Numărul emigranților ilegali aflați pe teritoriul UE a crescut cu 22% în 2021
Eurostat: Numărul emigranților ilegali aflați pe teritoriul UE a crescut cu 22% în 2021
Numărul persoanelor aflate în situaţie ilegală în Uniunea Europeană a crescut cu 22%, ajungând la aproape 700.000 ...