1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Veniturile din piaţa globală de software cu inteligenţă artificială vor creşte de opt ori până în 2025, la peste 118 miliarde de dolari

Ritmul creșterii pentru inteligența artificială (AI) în sectoare precum apărare, cel public, consumatori și companii continuă să se îmbunătățească, pe măsură ce cazurile de utilizare încep să se solidifice și companiile trec de la vorbe despre AI la implementarea și construirea de astfel de soluții.

17 iun, 2019 | ECONOMICA.net

Compania de cercetări de piață Tractica prognozează că veniturile globale din software-uri cu AI vor crește de la 9,5 miliarde de dolari în 2018 la 118,6 miliarde de dolari până în 2025. Această previziune reprezintă o îmbunătățire semnificativă a previziunilor anterioare ale Tractica, publicate ultima dată în al treilea trimestru al anului trecut, ca rezultat al adoptării mai rapide a pieței în mai multe industrii precum și o creștere a numărului de cazuri de utilizare active în prezent pe piață.

"În timp ce piața se află încă la câțiva ani de un punct de inflexiune pentru o creștere reală, este esențial atât pentru utilizatorii finali, cât și pentru furnizorii de soluții să identifice tehnologiile și să cazurile de utilizare în care doresc să investească în AI", spune directorul de cercetare Aditya Kaul.

Dacă anul trecut, veniturile au fost de 9,51 miliarde de lei, în acest an vor ajunge la 14,69 miliarde de dolari, iar anul viitor la 22,59 mlioane de dolari.

Piața globală de AI include o gamă largă de aplicații, cum ar fi prelucrarea limbajului natural, automatizarea proceselor robotizate și machine learning.

Multe dintre cele mai mari nume din industria tehnologică au investit foarte mult atât în achiziții de AI, cât și în cercetare și dezvoltare legate de AI. Companii precum Microsoft, IBM, Google și Samsung au transmis fiecare mii de cereri de brevet de invenție AI, iar startup-urile legate de AI au în fiecare trimestru miliarde de dolari în fonduri de investiții, spune și compania Statista. În primul trimestru al anului 2019, finanțarea în AI era de 5,05 miliarde de dolari.

Tractica prognozează că cele mai importante zece industrii în ceea ce privește cheltuielile cu AI în perioada 2018-2025 vor fi următoarele:

Telecomunicații
Consumatori
Auto
Servicii de business
Publicitate
Sănătate
Retail
Legal
Sector public
Educaţie

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO