Veniturile din vânzări ale Mazda au crescut cu 77% în perioada aprilie – iunie 2023

Mazda Motor Corporation a anunțat rezultatele financiare și de vânzări din primul trimestru al noului an fiscal care a debutat la 1 aprilie.
Robert Stan - joi, 10 aug. 2023, 11:36
Veniturile din vânzări ale Mazda au crescut cu 77% în perioada aprilie - iunie 2023

Oficialii Mazda au raportat vânzări globale de 309.000 de vehicule în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2023, în creștere cu 32% față de anul trecut.

În Europa, vânzările din primul trimestru au crescut cu 46% de la an la an, ajungând la 44.000 de vehicule, corespondent unei cote de piață de 1,1%, ceea ce reprezintă o creștere cu 0,3 procente față de primul trimestru al anului precedent. Volumul vânzărilor Mazda în America de Nord a crescut cu 58%, ajungând la 95.000 de unități. Pe piața de origine Mazda, Japonia, vânzările au ajuns la 42.000 de unități, ceea ce reprezintă o creștere cu 70% față de anul trecut.

Pentru primul trimestru al anului fiscal început la 1 aprilie, Mazda a raportat vânzări nete de 1.091 miliarde de yeni (7,3 miliarde de euro), în creștere cu 77% față de anul precedent, și un profit operațional de 30 de miliarde de yeni (200 de milioane de euro). Profitul net a fost de 37,2 miliarde de yeni (248 milioane de euro).

Impactul pozitiv al modelelor mari, inclusiv Mazda CX-60 în Europa și Mazda CX-90 în America de Nord, a făcut ca Mazda să prognozeze vânzări globale pentru întregul an fiscal de 1,3 milioane de unități, 189.000 de unități fiind vândute în Europa. Mazda prognozează vânzări nete de 4.500 miliarde de yeni (32,4 miliarde de euro), un venit operațional de 180 miliarde de yeni (1,3 miliarde de euro) și un profit net de 130 miliarde de yeni (935 milioane de euro) pentru acest an fiscal.

Niponii de la Mazda au anunțat și că vor continua să avanseze cu strategia de electrificare pentru a se conforma reglementărilor de mediu în creștere accelerată și pentru a lucra în mod constant la neutralitatea emisiilor de carbon. Aceasta include noul MX-30 R-EV, care va fi introdus pe piețele europene ca una dintre soluțiile multiple Mazda pentru electrificare în cursul acestui an, precum și angajamentul recent al Mazda cu Panasonic Energy cu privire la un parteneriat pe termen mediu și lung pentru furnizarea de baterii cilindrice litiu-ion în cadrul politicii de management Mazda până în 2030.

Citește și:
– Cristian Rigu, Mazda: Am reușit o evoluție bună în România. Ne așteptăm la creștere
– Mazda a prezentat MX-30 e-Skyactiv R-EV la Bruxelles Motor Show

Te-ar mai putea interesa și
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD, care a lansat prima soluție AI de team coaching din lume, anunță extinderea la nivel global, obiectivul pentru 2024 fiind prezența în 10 țări....
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion de euro în 15 magazine Good2Go
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion ...
Offshore-ul cipriot Starlock Limited, care deține și Olimpian Park Oradea și Suceava, vrea să investească anul acesta ...
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și ...
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul EOS, prin intermediul companiilor EOS Credit Funding DAC ...