Veniturile Huawei au urcat cu 40% în urma majorării vânzărilor de smartphone-uri

Veniturile Huawei Technologies au crescut cu 40% în primul semestru din acest an, la 245,5 miliarde de yuani (37 miliarde de dolari), de la 175,6 miliarde de yuani în perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării vânzărilor de smartphone-uri, transmit BBC şi Bloomberg.
Economica.net - lun, 25 iul. 2016, 09:54
Veniturile Huawei au urcat cu 40% în urma majorării vânzărilor de smartphone-uri

Huawei este al treilea producător global de smartphone-uri, după Samsung şi Apple, şi una dintre cele mai mari firme de telecomunicaţii din lume.

Marja de profit a scăzut la 12% în perioada ianuarie – iunie 2016, de la 18% în primul semestru din 2015, din cauza creşterii concurenţei pe piaţa telefoniei mobile.

Huawei este ‘una dintre puţinele companii care ar urma să înregistreze creşteri destul de importante ale vânzărilor, cel puţin pe segmentul de smartphone-uri, dar există o concurenţă strânsă. Există producătorii locali din China, care devin din ce în ce mai agresivi’, a apreciat Bryan Ma, de la firma de cercetare de piaţă IDC.

Pentru a-şi creşte cota de piaţă, Huawei s-a concentrat mai mult de produse din zona de vârf, cum este ultimul său telefon – P9, echipat cu o cameră dezvoltată în cooperare cu firma germană Leica Camera AG.

Vânzările de smartphone-uri Huawei au crescut rapid nu doar în China, ci şi în Europa, Orientul Mijlociu şi alte părţi ale lumii. Cu toate acestea, compania chineză are o prezenţă redusă pe piaţa din SUA.

Pentru a putea concura mai bine cu Samsung şi Apple, Huawei a investit miliarde de dolari pentru consolidarea portofoliului de brevete.

Vineri, producătorul sud-coreean de telefoane mobile Samsung Electronics a depus o plângere la un tribunal din China în care acuză Huawei de încălcarea unor brevete în domeniul smartphone-urilor.

Acţiunea demarată de Samsung vine la doar două luni după decizia Huawei de a acţiona Samsung în justiţie la două tribunale, unul din California şi altul în Shenzhen, China, cu intenţia de a obţine despăgubiri pentru utilizarea neautorizată de către telefoanele Samsung a unor licenţe ce ţin de tehnologiile 4G, sisteme de operare şi interfaţa cu utilizatorul.

Cei doi producători nu au reuşit să ajungă la un acord de licenţiere pentru utilizarea unor tehnologii vitale pentru modul în care operează reţelele de telefonie mobilă.

‘Am negociat cu bună credinţă cu alţi deţinători de patente pentru obţinerea de licenţe corecte pentru tehnologii. Cu toate acestea, în pofida eforturilor noastre pentru a rezolva această chestiune în mod amiabil, suntem nevoiţi să demarăm o acţiune în justiţie pentru a ne apăra proprietatea intelectuală’, se arată într-un comunicat de presă al Samsung

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...