Veniturile Orange România au crescut cu 4,9% în primul semestru, la 476 milioane euro, cu mai puţini clienţi

Veniturile Orange România au crescut la 476 milioane de euro în prima jumătate a acestui an, cu 4,9% mai mult faţă de nivelul de 454 milioane de euro din perioada corespunzătoare a anului trecut, datorită creşterii numărului de abonamente şi consumului mai mare de date mobile, potrivit rezultatelor financiare publicate, marţi, de Orange. Numărul clienţilor a coborât sub 10 milioane, un minus de 163.000 la 30 iunie faţă de 31 martie.
Economica.net - mar, 26 iul. 2016, 06:35
Veniturile Orange România au crescut cu 4,9% în primul semestru, la 476 milioane euro, cu mai puţini clienţi
În primul trimestru al anului, veniturile Orange România au urcat cu 6,5%, la 235 milioane de euro, rezultat datorat în principal serviciilor mobile şi, în mai mică măsură, serviciilor de televiziune prin satelit şi vânzărilor de echipamente mobile. În trimestrul al doilea, creşterea a încetinit la 3,3%, cu venituri de 240 milioane de euro, din cauza noilor tarife europene de roaming.
 
Numărul clienţilor Orange România a coborât la 9,846 milioane la 30 iunie, cu 163.000 mai puţini faţă de nivelul de 10,009 milioane raportat la 31 martie, respectiv cu 331.000 mai puţini comparativ cu cifra de 10,177 milioane de clienţi înregistrată la 31 decembrie 2015. Aproximativ 1,6 milioane de clienţi utilizează serviciile 4G.
 
„Am încheiat prima jumătate a anului cu o performanță comercială și financiară solidă, consolidând poziția de lider a companiei pe piața serviciilor mobile. În al doilea trimestru al anului,  clienții au continuat să aleagă oferte de abonament ajustate pe necesitățile lor, împreună cu cea mai bună gamă de smartphone-uri disponibile. Acest lucru confirmă interesul pentru beneficiile ofertelor și încrederea lor în calitatea serviciilor Orange. În contextul unei piețe extrem de competitive pe preț, strategia noastră este să asigurăm cea mai bună experiență prin acoperirea și performanța rețelei, prin diversitatea ofertelor și prin profesionalism și expertiza în servicii de asistență în toate punctele de interacțiune. Clienții noștri vor descoperi promisiunea calității Orange îndeplinită și în noile servicii pe care le vom lansa în perioada următoare”, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România, într-un comunicat al companiei remis, marţi, ECONOMICA.NET.
 
Venitul mediu pe utilizator (indicatorul ARPU) a crescut în trimestrul al doilea la 6,7 euro pe lună, faţă de 6,2 euro pe lună în aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Orange este cel mai mare operator de telefonie mobilă din România după numărul de clienţi şi cifra de afaceri. Principalii concurenţi ai companiei franceze în România sunt Vodafone (Marea Britanie), Telekom (Deutsche Telekom – Germania) şi Digi Mobil (RCS & RDS).
 
Orange a lansat recent servicii fixe, de internet, televiziune şi telefonie pentru acasă, graţie unui acord de network sharing cu Telekom prin care operatorul cu acţionariat german a dobândit acces la reţeaua mobilă 4G a francezilor. Momentan, oferta de pachete fix-mobil a Orange este disponibilă în doar trei oraşe.
 
Consumul de date mobile 4G a crescut de patru ori în primul semestru din acest an, iar numărul de terminale 4G din reţea s-a dublat, anunţă Orange România. În prima jumătate a anului 2016, Orange a vândut cu 32% mai multe smartphone-uri decât aceeași perioadă a anului trecut, iar ponderea clienților care deţin un astfel de telefon a crescut de la 54% anul trecut, la 68% anul acesta.
 
Acoperirea 4G a Orange a ajuns la 74% din populaţia totală a ţării şi 96,5% din populaţia urbană, precizează compania.
 
Aplicaţia Orange TV Go înregistrează un număr mediu lunar de utilizatori activi cu 57% mai mare faţă de prima jumătate a anului trecut, însă compania nu raportează o cifră concretă, precizând doar că numărul de descărcări şi actualizări ale aplicaţiei a ajuns la 1,8 milioane. Serviciile de televiziune prin satelot Orange Home TV au ajuns la 305.000 de abonaţi la finele lunii iunie.
Te-ar mai putea interesa și
Prețul bumbacului a atins marți un nivel record în ultimii zece ani. E foarte posibilă o nouă scumpire a hainelor
Prețul bumbacului a atins marți un nivel record în ultimii zece ani. E foarte posibilă o nouă scumpire a hainelor
Cotaţiile futures la bumbac au trecut marţi peste pragul de un dolar pentru o livră prima dată în ultimii zece ani, în contextul în care vremea nefavorabilă şi problemele din industria de......
Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi și votată marțea viitoare
Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi și votată marțea viitoare
Prima moţiune de cenzură depusă în Parlament care va fi dezbătută şi votată va fi cea iniţiată de Partidul Social ...
LEGO a înregistrat un profit operațional de un miliard de euro în primele șase luni din 2021, în creștere cu 104%
LEGO a înregistrat un profit operațional de un miliard de euro în primele șase luni din 2021, în creștere cu 104%
Grupul danez LEGO și-a făcut publice astăzi rezultatele financiare și operaționale pentru primele șase luni ale anului, ...
Relații tensionate între Budapesta și Kiev, după ce Ungaria a încheiat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Relații tensionate între Budapesta și Kiev, după ce Ungaria a încheiat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ministerul ucrainean de Externe l-a convocat marţi pe ambasadorul Ungariei la Kiev, Istvan Iidyarto, pentru a-şi exprima ...