1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

News

Veniturile Orange România au urcat în trimestrul trei cu 3,3%. Numărul clienţilor a crescut cu 300.000

Orange România a realizat o cifră de afaceri în valoare de 251,1 milioane de euro, în intervalul iulie-septembrie, în creştere cu 3,3% faţă de perioada similară a anului trecut, acesta fiind al şaselea trimestru de creştere consecutivă a veniturilor, potrivit unui comunicat al companiei.

25 oct, 2016 | Agerpres

La 30 septembrie 2016, Orange România avea 10.175.000 clienţi, în creştere cu peste 300.000 faţă de trimestrul precedent, progres susţinut de creşterea bazei de abonaţi cu 4,8%.

Compania precizează că la începutul lunii septembrie a făcut un pas decisiv în direcţia implementării strategiei Essentials 2020 şi a lansat pachetul de servicii convergente Orange Home, în peste 90 de oraşe din România. Serviciul oferă acces la internet prin fibră cu viteze de până la 1Gbps prin Orange Home Net, la televiziune prin cablu prin Orange Home TV şi la telefonie fixă prin Orange Home Fix.

Potrivit comunicatului, Orange Home TV, serviciul de televiziune prin satelit, a înregistrat 315.000 de abonaţi, cu o creştere de 26,3% comparativ cu perioada similară a anului trecut. La Orange TV Go, aplicaţia de TV la cerere pentru PC, tabletă sau smartphone, numărul de descărcări şi actualizări a ajuns la aproximativ două milioane la final de septembrie, în creştere cu 35% faţă de Q3 2015. Aplicaţia Orange TV Go este cea mai descărcată aplicaţie de streaming TV a unui operator din România.

'Traficul de internet mobil s-a dublat, iar traficul 4G a crescut de 4 ori în ultimul trimestru faţă de cel din anul anterior. Apetitul în creştere pentru conectivitate oriunde şi oricând este catalizatorul trendului pozitiv din ultimii ani în ceea ce priveşte vânzările de smartphone-uri, portofoliul Orange de telefoane 4G fiind mai extins ca oricând. Acesta este compus din peste 50 de referinţe ce pot fi achiziţionate individual sau la abonament, cu opţiuni pentru fiecare plafon de preţ. Astfel, ponderea telefoanelor 4G din totalul smartphone-urilor vândute a crescut cu 16 puncte procentuale faţă de anul trecut, iar numărul de clienţi este şi el în creştere, ajungând la 1,9 milioane', se spune în comunicat.

Compania precizează că investiţiile în reţea au continuat în trimestrul trei 2016 astfel încât, la final de septembrie, Orange oferă acces la internet mobil la viteze 4G pentru 74% din populaţia totală a României. De asemenea, pentru o experienţă îmbunătăţită în toate punctele de interacţiune cu clienţii, în ultimele trei luni, reţeaua de magazine de tip smart s-a extins sau a fost modernizată prin includerea a 6 magazine, ajungând la un număr total de 11 magazine.

'Performanţa din trimestrul al treilea reflectă creşterea constantă în evoluţia utilizării datelor mobile, susţinută de apetitul crescut pentru conectivitate, pentru servicii digitale, smartphone-uri şi produse wearable. În acest context, clienţii noştri îşi doresc soluţii de comunicare simple şi eficiente şi acces rapid la lucrurile importante pentru ei. Astfel, cu oferta noastră convergentă, recent lansată naţional, ne propunem să le oferim cea mai bună experienţă fix-mobil de pe piaţa locală' a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer la Orange România.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, are 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro şi avea 155.000 de angajaţi la nivel mondial. Compania este lider de piaţă în România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO