Veniturile PayPoint au crescut cu 4%, după ce în România tranzacţiile procesate au urcat cu 65%

Veniturile PayPoint plc, operatorul britanic de plăţi în numerar şi online, au crescut în perioada aprilie-iunie 2014 cu 4%, la 53 milioane de lire sterline (90 milioane de dolari), datorită majorării tranzacţiilor procesate în România şi a evoluţiei foarte bune a serviciilor de retail, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 23 iul. 2014, 07:52
Veniturile PayPoint au crescut cu 4%, după ce în România tranzacţiile procesate au urcat cu 65%

Compania se aşteaptă să înregistreze în continuare o creştere profitabilă în România, a doua sa mare piaţă, unde tranzacţiile procesate au urcat cu 65%. În marea Britanie şi Irlanda volumul tranzacţiilor a scăzut cu 4%, în timp ce tranzacţiile la serviciile de retail s-au majorat cu 29%.

Totalul tranzacţiilor procesate a crescut cu 5%, la 189,3 milioane, în perioada aprilie-iunie 2014.

Compania a avertizat că se aşteaptă ca ritmul de creştere al profitului să fie mai lent decât creşterea veniturilor nete în primul semestru din 2014, deoarece a majorat cheltuielile cu tehnologia, marketingul şi alte proiecte.

În România, PayPoint a anunţat, recent, că a înregistrat o creştere a numărului de tranzacţii procesate în România, cu 53,5%, până la un volum de 39,1 milioane de plăţi facturi, în anul financiar 2013-2014.

Reţeaua PayPoint a atins 8.354 de puncte de plată la nivel naţional, în creştere cu 13,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Tot în România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub brand propriu în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienţi prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare.

În prezent, reţeaua punctelor de plată PayPoint numără peste 8.350 de terminale, iar compania are încheiate contracte cu 71 de clienţi importanţi din domeniul telecomunicaţiilor, al utilităţilor şi al serviciilor financiare, dintre care 60 sunt contracte pentru servicii de colectare plăţi.

PayPoint este un important operator internaţional de plăţi, oferind servicii cu valoare adăugată. Dintre sectoarele acoperite se pot aminti: utilităţi, telecom, media, retail, transport, comerţ electronic, servicii financiare, gaming şi sectorul public.

Compania procesează anual tranzacţii în valoare de peste 14 miliarde de lire sterline pentru peste 6.000 de clienţi – furnizori şi comercianţi. PayPoint plc este recunoscută pentru poziţia de lider în sistemele de plăţi, pentru tehnologia avansată şi serviciile puse la dispoziţie consumatorilor.

Te-ar mai putea interesa și
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă, a afirmat joi......
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România, de la 1.768 la 1.942 într-un an marcat de incertitudini ...
Tănase, BVB: Avem mai mult de 50 de listări din 2010 şi până acum. Jumătate au avut loc în 2021
Tănase, BVB: Avem mai mult de 50 de listări din 2010 şi până acum. Jumătate au avut loc în 2021
Peste 50 de companii s-au listat la Bursa de Valori din Bucureşti din 2010 şi până în prezent, iar aproape jumătate ...