1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Finanţe şi bănci

Veniturile principalelor bănci de investiţii din lume au scăzut anul trecut cu 9%

Veniturile principalelor bănci de investiţii din lume obţinute din sectorul FICC (venituri fixe, tranzacţii valutare şi tranzacţiile cu materii prime) au scăzut anul trecut cu 9% comparativ cu 2014, din cauza cerinţelor mai dure ale autorităţilor de reglementare şi a reducerii activităţilor, se arată într-un studiu publicat luni de compania de consultanţă Coalition, transmite Reuters.

22 feb, 2016 | Agerpres

La opt luni după criza financiară globală, băncile încă nu au reuşit să se ajusteze pentru a îndeplini cerinţele mai dure ale autorităţilor de reglementare privind capitalul şi lichidităţile, în timp ce cheltuielile juridice şi volatilitatea de pe pieţe le-au forţat să se restructureze, să facă concedieri şi să renunţe la unele activităţi. Din cauza acestor evoluţii activităţile din sectorul FICC, care erau cele mai profitabile afaceri pentru băncile de investiţii, s-au redus.

Veniturile primelor 12 bănci de investiţii din lume obţinute din sectorul FICC s-au situat anul trecut la 69,9 miliarde de dolari, în scădere de la 109,1 miliarde de dolari în urmă cu cinci ani, arată datele Coalition.

Studiul Coalition analizează performanţele înregistrate de cele mai mari bănci de investiţii din lume: Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, Morgan Stanley, Societe Generale şi UBS.

Veniturile obţinute din tranzacţionarea materiilor prime şi vânzarea derivatelor către investitori au scăzut în 2015 la 4,6 miliarde de dolari, de la 5,6 miliarde de dolari în 2014.

Rentabilitatea fondurilor proprii (ROE) a scăzut uşor, la 9,2% în 2015, de la 9,3% în 2014, din cauza performanţelor slabe şi a cerinţelor mai dure ale autorităţilor de reglementare, se arată în raport.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO