Veniturile provenite din investiţiile în titluri de stat nu sunt impozabile

Veniturile provenite din investiţiile în titluri de stat nu sunt impozabile, acesta fiind principalul avantaj al programului Fidelis, emisiune de titluri de stat destinată populaţiei, spre deosebire de un depozit bancar, a declarat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Enache Jiru, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - mie, 03 iun. 2015, 08:47
Veniturile provenite din investiţiile în titluri de stat nu sunt impozabile

‘Unul dintre avantajele principale ale investiţiei în titluri de stat este siguranţa, de unde pleacă şi numele programului Fidelis (emisiune de titluri de stat pentru populaţie, derulată prin mecanismul Bursei de Valori Bucureşti), care înseamnă încredere, siguranţa economisirii. Un altul este dobânda. La un depozit bancar, la 2 ani de exemplu, dacă dumneavoastră aţi scoate depozitul după un an, aţi pierde dobânda acumulată. Acest titlu vă permite tocmai vânzarea lui şi a ieşi oricând din tranzacţie, având dobânda la zi la momentul vânzării. Zi de zi cumulaţi dobânda şi acesta este principalul aspectul pozitiv’, a spus Jiru, într-o conferinţă prilejuită de prezentarea programului Fidelis.

Potrivit acestuia, un alt aspect pozitiv îl reprezintă faptul că preţul se stabileşte în condiţii de transparenţă.

‘Un alt avantaj mare este că veniturile care provin din investiţii în titluri de stat nu sunt impozabile, spre deosebire de depozitul bancar. Dezavantajul este că, în cazul vânzării (titlului de stat – n. r.) înainte de scadenţă, ca orice valoare mobiliară care fluctuează pe piaţă, preţul poate fi mai mic sau mai mare la momentul vânzării’, a explicat secretarul de stat.

Emitent al emisiunii titlurilor de stat (programul Fidelis) este Ministerul Finanţelor Publice. Valoarea programului este de 100 de milioane de lei, cu posibilitatea majorării, valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1.000 de lei, scadenţa este la 2 ani, iar sindicatul de intermediere este format din BCR, BRD şi Raiffeisen Bank.

Perioada de ofertă este între 8 şi 19 iunie, iar programul de subscriere este între orele 9,00 şi 17,00 ale fiecărei zi lucrătoare, cu excepţia ultimei zile, când va fi între 9,00 şi 13,00.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...