Veniturile realizate de marile bănci din tranzacţiile cu materii prime au scăzut anul trecut cu 18%

Veniturile din tranzacţiile cu materii prime ale principalelor 10 bănci de investiţii au scăzut cu 18% în 2013, al treilea an consecutiv de declin, din cauza interesului redus al investitorilor şi a volatilităţii scăzute, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 18 feb. 2014, 13:17
Veniturile realizate de marile bănci din tranzacţiile cu materii prime au scăzut anul trecut cu 18%

Veniturile din tranzacţiile cu materii prime au scăzut la 4,5 miliarde de dolari anul trecut, de la 5,5 miliarde de dolari în 2012, se arată într-un raport publicat marţi de firma de analiză Coalition din Londra.

Multe bănci au renunţat la operaţiunile cu tranzacţii de materii prime, din cauza înăspririi reglementărilor şi diminuării profiturilor.

În decembrie, Deutsche Bank, care era în trecut unul din primii cinci jucători mondiali pe piaţa tranzacţiilor cu materii prime, a anunţat că va înceta tranzacţiile cu energie, agricultură, metale, cărbune şi minereu de fier, urmând să elimine 200 de locuri de muncă în principal la birourile din Londra şi New York.

Decizia Deutsche Bank de a renunţa la tranzacţiile cu materii prime ar putea ridica semne de întrebare şi pentru alte bănci din sector, după ce JPMorgan Chase & Co a scos la vânzare divizia sa de materii prime fizice, iar Morgan Stanley a analizat posibilitatea vânzării diviziei sale care se ocupă de tradingul cu energie.

Veniturile principalelor zece bănci de investiţii din tranzacţiile cu materii prime în 2013 reprezintă mai puţin de o treime din veniturile de 14,1 miliarde de dolari înregistrate în 2008, în perioada de vârf a acestui tip de tranzacţii.

‘Veniturile au continuat să scadă, afectate de interesul redus al investitorilor şi de volatilitatea scăzută. În ultimele trei luni din 2013, performanţa din sectorul energetic din SUA a fost în mod special slabă’, se arată în raport.

Coalition a analizat veniturile din tranzacţiile cu materii prime ale Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley şi UBS .

În ultimii ani companiile din sectorul financiar implicate în tranzacţiile cu materii prime au început să fie afectate de reducerea marjelor de profit, creşterea normelor de capital şi creşterea semnelor de întrebare din partea autorităţilor politice şi a organismelor de reglementare cu privire la rolul băncilor în lanţul de aprovizionare cu materii prime.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croaţia în Programul Visa Waiver, astfel încât cetăţenii acestei ţări vor putea intra fără viză pe teritoriul american pentru o şedere de până la 90 de zile, a......
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
Avocatul specializat în fiscalitate Gabriel Biriş spune că, pentru implementarea PNRR, trebuie modificată legislaţia, ...
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) are la momentul acesta un disponibil de 620 de milioane de lei pentru a plăti ...
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții pentru următoarele 12 luni
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții ...
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a făcut publice rezultatele cercetării Business Sentiment Index (BSI), organizată ...