1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Verificări pe autostrada Lugoj - Deva: fisurile noi de pe lotul 1 ajung până în terasament FOTO

Specialiştii CESTRIN au descoperit săptămâna trecută că fisurile care au apărut pe lotul 1 al Autostrăzii Lugoj - Deva ajung până în terasament. În aceste condiţii, nu se ştie dacă va mai avea loc în 2018 recepţia finală a tronsonului de şosea rapidă dat în folosinţă încă din 2013.

22 apr, 2018 | ECONOMICA.net

O echipă a Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) a prelevat săptămâna trecută carote de pe lotul 1 al Autostrăzii Lugoj - Deva (A1).

Echipa a fost trimisă la faţa locului după ce pe acest lot au apărut din nou fisuri, a spus pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

El a explicat că, în urma verificărilor, specialiştii CESTRIN au descoperit fisuri inclusiv în stratul de balast stabilizat, adică în terasament (galerie foto).

De asemenea, pe acelaşi lot au fost indentificate probleme cu exfolierea straturilor asfaltice. "Adică straturile nu au legătura între ele, ceea ce duce la apariţia gropilor", explică Şerbănescu.

Potrivit lui, s-ar fi ajuns aici din cauza a mai multor greşeli de execuţie şi a unor materiale de slabă calitate.

"Având în vedere amploarea deteriorărilor, este greu de crezut că facem recepţia finală anul asta pe lotul 1 Lugoj-Deva", adaugă reprezentantul CNAIR.

ECONOMICA.NET a mai relatat luna aceasta despre problemele de pe lotul 1 al autostrăzii Lugoj - Deva. Reprezentanţi ai constructorului declarau atunci că vor remedia toate problemele pentru ca recepţia finală să fie efectuată în 2018. Din cauza degradărilor care au tot apărut după inaugurarea lotului, şefii de la Drumuri au refuzat şi anul trecut să îi facă recepţia finală.

Acest lot a fost construit de către italienii de la Tirrena Scavi şi a fost deschis parţial circulaţiei pe o porţiune de 17 km (între Traian Vuia şi Balint) în decembrie 2013, iar doi ani mai târziu pe restul de 10 km (Balint - Sanovita), potrivit 130km.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO