1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

Vestas: Investiţiile în energie eoliană vor continua în pofida retragerii SUA din acordul de la Paris

Energia eoliană va continua să atragă investiţii majore în Statele Unite şi în întreaga lume, în pofida deciziei preşedintelui american Donald Trump de a se retrage din acordul de la Paris asupra climei, a previzionat vineri Vestas, cel mai mare producător global de turbine eoliene, transmite Reuters.

02 iun, 2017 | Agerpres

'Bineînţeles că ar fi mai bine ca SUA ca SUA să nu se retragă din acordul de la Paris. Dar pe plan extern există sprijin substanţial pentru acest acord şi energia eoliană continuă să atragă investiţii majore pe plan global şi în SUA deoarece este viabilă din punct de vedere economic', a declarat un purtător de cuvânt al companiei daneze Vestas, Morten Dyrholm.

Datorită reducerilor de taxe, energia eoliană a depăşit energia hidroelectrică ca cea mai mare sursă de electricitate regenerabilă în SUA, în timpul administraţiei fostului preşedinte Barack Obama.

Vestas furniza anul trecut 43% din capacitatea de energie eoliană de 8,2 gigavaţi conectată la sistemul energetic al SUA, faţă de 33% în 2015 şi de doar 12% în 2014.

Vineri, acţiunile Vestas au scăzut cu 2,2% la Bursa de la Copenhaga.

Acordul de la Paris privind schimbările climatice a fost semnat de aproape 200 de ţări la sfârşitul lui 2015.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, joi, de la Casa Albă, ieşirea Statelor Unite din Acordul de la Paris, după cum a promis să facă în timpul campaniei electorale, în numele apărării locurilor de muncă ale cetăţenilor americani şi sloganului 'America pe primul loc'.

'Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris asupra climei', a declarat liderul de la Casa Albă. El a adăugat că doreşte ca 'nimic să nu se poată opune' acţiunilor sale de a redresa economia americană.

Donald Trump a mai afirmat că Acordul de la Paris este în dezavantajul Statelor Unite, dar este dispus să negocieze un nou acord asupra schimbărilor climatice 'în termeni echitabili pentru Statele Unite'. Potrivit preşedintelui american, acordul actual nu este destul de dur cu China şi India.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO