Veste proastă pentru locuitorii din Drumul Taberei. Metroul ar putea fi gata abia la finalul anului viitor

Finalizarea lucrărilor la Metroul din Drumul Taberei era prevăzută la jumătatea anului viitor, conform celor mai recente estimări ale oficialilor de la Metrorex şi Ministerul Transporturilor. Într-un interviu acordat Digi24, şeful companiei de metrou a anunţat însă un nou termen, finalul anului viitor.
Economica.net - lun, 31 oct. 2016, 09:45
Veste proastă pentru locuitorii din Drumul Taberei. Metroul ar putea fi gata abia la finalul anului viitor

În plus, şefii Metrorex vor să repornească licitaţia de achiziţie de trenuri, după ce licitaţia anterioară a intrat în vizorul DNA. Dacă până la finalul lui 2017 nu vor sosi noile trenuri, pe relaţia Drumul Taberei – Eroilor vor circula garniturile Bombardier cumpărate în perioada 1999 – 2008.

„Acuma practic avem nevoie de 26 de trenuri care să circule pe zona Eroilor-Drumul Taberei, pe tronsonul pe care vrem să-l punem în funcţiune la finele anului viitor, şi pe zona pe care urmează să o începem Eroilor-Iancului. Valoarea estimativă este de circa 150 de milioane de euro”, Marin Aldea, director general al Metrorex, potrivit Digi24.

În urmă cu aproape o săptămână, ministrul Transporturilor se arată mai optimist cu privire la finalizarea lucrărilor începute în urmă cu aproape 5 ani. Sorin Buşe, ministrul Transporturilor: „Finalizarea e prevăzută pentru semestrul doi al anului viitor, jumătatea lui 2017.”

De asemenea, într-un comunicat transmis pe 15 septembrie, Metrorex anunţa, din nou, că lucrările la tronsonul Răul Doamnei-Eroilor al Magistralei 5 sunt prevazute a fi finalizate în primul semestru al anului 2017.

Cătălin Drulă, fostul consilier pe domeniul infrastructurii al premierului Dacian Cioloş, afirma la rândul său că sfârşitul anului 2017 este un termen realist pentru finalizarea lucrărilor la metroul spre Drumul Taberei.

De asemenea, membri ai forumului de infrastructură Metrou Uşor apreciază că agonia finalizarii acestei secţiuni din Magistrala 5 s-a putea prelungi până la jumătatea anului 2018 şi că la licitaţia pentru achiziţia trenurilor vor participa numai produători de garnituri ieftine, având în vedere suma mică alocată, de 150 de milioane de euro.

Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a facilita legătura intre vestul și centrul oraşului, prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 6,87 km, un număr de 10 stații si un depou.

Proiectul Magistrala 5, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei iși propune transportul unui numar de circa 64.000 călători/zi (la punerea în funcțiune) din zona deservită spre centrul oraşului, fiind de asemenea şi o legătură cu rețeua existentă de metrou, la staţia Eroilor.

Te-ar mai putea interesa și
Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut. Tinerii, cea mai afectată categorie
Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut. Tinerii, cea mai afectată categorie
Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut, în creştere de la 3,9% în anul precedent, iar nivelul cel mai ridicat (17,3%) a fost consemnat în rândul tinerilor (15-24 ani), potrivit datelor......
IEA: Emisiile de CO2 legate de energie urmează să cunoască o revenire puternică în 2021
IEA: Emisiile de CO2 legate de energie urmează să cunoască o revenire puternică în 2021
Emisiile de gaze cu efect de seră legate de producţia şi consumul de energie electrică ar urma să revină puternic în ...
UE se teme de un incident în Ucraina: „cea mai masivă desfăşurare” de trupe ruseşti înregistrate vreodată la frontiera cu Ucraina – 100.000 de militari ruşi
UE se teme de un incident în Ucraina: „cea mai masivă desfăşurare” de trupe ruseşti înregistrate vreodată ...
Uniunea Europeană (UE) a afirmat luni că se teme de "un incident" în urma "celei mai masive desfăşurări" de trupe ruseşti ...
Washingtonul denunţă „escaladarea” Moscovei în Marea Neagră  – Departamentul de Stat
Washingtonul denunţă „escaladarea” Moscovei în Marea Neagră – Departamentul de Stat
 Statele Unite au denunţat luni "escaladarea neprovocată" pe care o reprezintă decizia rusă de a limita navigaţia navelor ...