1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

News

Veşti proaste pentru România. Investiţiile străine directe, în scădere cu 19%

Investiţiile străine directe atrase de România în primul semestru au totalizat 666 milioane de euro, în scădere cu 19% faţă de perioada similară a anului anterior, când fluxul de capital străin intrat pe piaţa locală a atins 826 milioane de euro.

12 aug, 2013 | Mediafax

Creditele intragrup au însumat 570 milioane euro, iar participaţiile la capital consolidate cu pierderea netă estimată au totalizat 96 milioane euro, potrivit datelor BNR.

Guvernul îşi propune să atragă până la sfârşitul anului investiţii de "minimum 10 miliarde euro" în energie, resurse minerale, agricultură, industrie şi infrastructură, care să creeze cel puţin 50.000 locuri de muncă, conform planului naţional lansat în iulie.

Executivul mizează în acest sens şi pe relansarea relaţiilor politice şi economice externe atât cu Europa, cât şi cu Asia.

Anul trecut investiţiile străine directe atrase de România au scăzut pentru al patrulea an consecutiv, la 1,6 miliarde de euro, reducerea fiind de 11% faţă de nivelul de 1,8 miliarde de euro consemnat în 2011.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO