VGP va dezvolta un parc industrial de 200.000 mp pe terenul de 39 de hectare recent achiziţionat în Arad

Dezvoltatorul de parcuri industriale VGP, controlat de familiile Van Geet cu 33,81% dintre acțiuni și Van Maldeeren cu 24,67%, restul fiind acțiuni publice, va dezvolta un proiect industrial și logistic de circa 200.000 mp la Arad, pe un teren de 39 de hectare achiziționat recent, cu sprijinul consultatului imobiliar CBRE, tranzacție cu o valoare cuprinsă între 12 şi 15 milioane de euro, anunțată de Economica.net.  
Răzvan Zamfir - lun, 24 aug. 2020, 18:39
VGP va dezvolta un parc industrial de 200.000 mp pe terenul de 39 de hectare recent achiziţionat în Arad

VGP Park Arad va fi livrat pe piață în faze, începând cu 2021. 

Noul amplasament este poziționat în limitele orașului Arad, și e conectat cu rețelele rutiere europene fiind adiacentă autostrăzii A1 și la doar 50 km distanță de Timișoara, precum și  aproape de punctul de frontieră româno-maghiar de la Nădlac.

Citeşte şi: Platformă gratuită de vânzări pentru produse româneşti

Pe terenul de 39 ha, VGP Park Arad va oferi, începând cu anul 2021, o suprafață închiriabilă potențială de până la 200.000 mp, potrivit pentru industria ușoară, operațiunile de preasamblare auto, precum și hub-urile de distribuție / curier.

Dezvoltatorul are deja autorizație de construcție, iar lucrările vor începe în curând. 

„Această nouă investiție a VGP în regiunea Arad este o dovadă a încrederii grupului VGP pe piața românească și a planurilor nealterate, în contextul complicat pentru 2020, de a-și extinde prezența locală și a obține acoperire națională cu parcurile logistice de înaltă calitate. Pentru următorul an, avem în plan dezvoltarea a 60.000 mp de spații industriale în România, care se adaugă celor 155.000 mp deținuți în prezent. Simultan, suntem activi în căutare de noi terenuri cu potențial”, spune Adrian Crizbășianu, Country Manager VGP Romania.

Citeşte şi: Tranzacţie cu terenuri cu o valoare de până în 15 milioane de euro în Arad

Filiala română a grupului VGP, o companie cu o prezentă în România din 2007, deține în prezent parcuri active în Timișoara și Sibiu, precum și o importantă rezervă de teren în Brașov, București și acum Arad.

Grupul VGP are un număr de 72 de parcuri industriale situate în douăsprezece țări europene și este pe o cale de extindere pe toate piețele sale.

Ultima tranzacție cu terenuri în care a fost implicat VGP a fost în vara anului 2018, când a cumpărat 23 de hectare în spatele centrului comercial Hornbach Brașov, aproape de centura orașului și lângă producătorul de componente auto Autoliv, într-o tranzacție evaluată la circa 5 milioane de euro. La sfârșitul anului trecut, VGP deținea pe piața româneascăo suprafaţă de teren de circa 87 de hectare, potrivit celui mai recent raport financiar al companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Cîţu: Barurile, cafenelele, cluburile, discotecile rămân închise până la 1 iunie. Ţintele de vaccinare trebuie atinse, altfel putem discuta şi de o „frână de mână”
Cîţu: Barurile, cafenelele, cluburile, discotecile rămân închise până la 1 iunie. Ţintele de vaccinare trebuie atinse, ...
Premierul Florin Cîţu a declarat joi seară că barurile, cafenelele, cluburile şi discotecile rămân închise până la 1 iunie, arătând că există propunerea ca de la această dată să se......
Începe „Marea relaxare” – cum stă România în criza Coronavirus – situaţia vineri dimineaţă, 14.05.2021
Începe „Marea relaxare” – cum stă România în criza Coronavirus – situaţia vineri dimineaţă, ...
Criza Coronavirus 14 mai (cea mai recentă raportare, joi, 13 mai 2021) - Preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu au ...
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 14.05.2021
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 14.05.2021
Euroîncepe ziua e vineri în uşoară creştere faţă de cursul BNR anunţat ieri. La casele de schimb ale băncilor comerciale, ...
Producția de rapiță revine peste pragul de 1 milion de tone. România devine al patrulea producător european
Producția de rapiță revine peste pragul de 1 milion de tone. România devine al patrulea producător european
Cum mai mulți fermieri au pariat pe rapiță anul acesta, iar condițiile meteo sunt benefice, România ar putea ajunge ...