1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Viceguvernatorul BNR Liviu Voinea îşi lansează cartea "Un veac de sinceritate"

Economistul Liviu Voinea, în prezent viceguvernator al Băncii Naţionale (BNR) îşi va lansa săptămâna viitoare cartea "Un veac de sinceritate. Recuperarea memoriei pierdute a economiei românești: 1918 - 2018".

07 dec, 2018 | | ECONOMICA.net

Liviu Voinea este un economist recunoscut pentru vederile de stânga. El a fost strategul economic al PSD şi USL până să ajungă la Banca Naţională. A fost şi ministru delegat pentru buget în Cabinetele Ponta 2 şi 3, din partea PSD. A fost la un moment dat propunerea PSD pentru postul de Premier.

Economistul a ajuns în atenţia publicului în 2006, ca şef al ONG-ului Grupul de Economie Aplicată (GEA), din fruntea căruia s-a opus vehement cotei unice de impozitare a veniturilor, subliniind în numeroase rânduri că aceasta adânceşte inechitatea socială.

Numele cărţii pe care o semnează parafrazează titlul romanului "Un veac de singurătate", scris de columbianul, laureat al premiului Nobel, Gabriel García Márquez. Autorul a fost un apropiat al revoluţionarilor comunişti Fidel Castro şi Che Guevara, contribuind decisiv la crearea imaginii de simbol al celui din urmă.

Voinea este profesor doctor în economie şi predă la ASE Bucureşti.

Cu ocazia lansării, marţi, 11 octombrie, ora 11, la BNR va avea loc o dezbatere asupra lucrării „Un veac de sinceritate. Recuperarea memoriei pierdute a economiei românești: 1918 - 2018", este semnată de Liviu Voinea (coordonator), Alexandra Cojocaru, Brîndușa Costache, Veaceslav Grigoraș, Horațiu Lovin, Camelia Neagu, David Orțan, Andrei Tănase, apărută la Editura Publica.

În deschiderea evenimentului, va susține o alocuțiune Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO