Vicepremierul britanic nu crede într-un aflux de imigranţi români şi bulgari după ridicarea restricţiilor

Vicepremierul liberal-democrat britanic Nick Clegg a generat nemulţumire, duminică, atunci când a declarat că nu va fi un aflux de imigranţi în Marea Britanie după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru România şi Bulgaria, relatează Daily Express, în ediţia electronică.
Economica.net - lun, 18 nov. 2013, 12:40
Vicepremierul britanic nu crede într-un aflux de imigranţi români şi bulgari după ridicarea restricţiilor

Clegg a refuzat să estimeze numărul persoanelor care se vor îndrepta către Marea Britanie de la 1 ianuarie, după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari.

El a precizat că situaţia nu va mai fi la fel ca în urmă cu un deceniu, când sute de mii de polonezi şi alţi est-europeni ale căror ţări abia aderaseră la UE au venit în Marea Britanie.

„Înţeleg îngrijorările, suntem foarte vigilenţi în această privinţă. Nu vom face nicio predicţie hazardată în legătură cu ce se va întâmpla dar este diferit, circumstanţele sunt destul de diferite faţă de data trecută”, a declarat Clegg.

Numărul anual al imigranţilor a crescut la 250.000 după aderarea la UE a opt state est-europene în 2004.

Clegg a argumentat că Guvernul laburist precedent a făcut greşeala de a elimina imediat restricţiile privind vizele, în loc să facă acest lucru gradual, ca majoritatea ţărilor europene. „Noi eliminăm (restricţiile) în acelaşi timp cu toate celelalte ţări din Uniunea Europeană”, a explicat el.

Vicepremierul crede că imigranţii vor merge şi în alte părţi. „Sunt multe alte ţări, în special din sudul Europei, unde există deja comunităţi mari de români”, a explicat el.

În plus, „sute de mii de britanici beneficiază de posibilitatea de a merge să locuiască şi să lucreze peste hotare în UE”, a adăugat Clegg.

Argumentele sale au fost însă respinse de susţinătorii campaniei lansate de Daily Express pentru menţinerea controalelor actuale.

Potrivit cotidianului, peste 75.000 de persoane şi-au exprimat până în prezent susţinerea faţă de petiţia care îi cere premierului David Cameron să sfideze UE şi să menţină restricţiile pentru români şi bulgari.

Te-ar mai putea interesa și
(P) Cea mai modernă şcoală din sudul Capitalei, International Premium School of Bucharest, te invită la Ziua Porților Deschise
(P) Cea mai modernă şcoală din sudul Capitalei, International Premium School of Bucharest, te invită la Ziua Porților ...
În perioada 3 februarie -  26 mai 2023, în fiecare vineri de la 10:00 la 16:00, International Premium School of Bucharest te invită la Ziua Porților Deschise. ...
Fondul din care e finanţată sănătatea a avut deficit de 3,3 miliarde de lei în primele 11 luni din 2022, cel puţin dublu faţă de cel din 2021
Fondul din care e finanţată sănătatea a avut deficit de 3,3 miliarde de lei în primele 11 luni din 2022, cel puţin ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor ...
Valentin Ștefan, Poșta Română: Vrem să intrăm pe piața cărților tipărite. Avem deja un precontract semnat
Valentin Ștefan, Poșta Română: Vrem să intrăm pe piața cărților tipărite. Avem deja un precontract semnat
Poșta Română a semnat un pre-contract pentru tipărirea de cărți pentru o editură de la noi, ne-a spus Valentin Ștefan, ...
Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Eroilor – Iancului ar putea fi scoasă la licitație pentru execuție anul viitor
Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Eroilor – Iancului ar putea fi scoasă la licitație pentru execuție anul viitor
Lansarea licitației pentru execuția lucrărilor de structură la secțiunea Eroilor - Piața Iancului din Magistrala 5 ...