1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

Investiţii

Vicepreşedinte ASF: Piaţa de capital românească află vineri dacă îndeplineşte criteriile pentru a deveni emergentă

Agenţiile internaţionale de rating vor anunţa, vineri, dacă piaţa de capital românească îndeplineşte criteriile pentru statutul de piaţă emergentă, a anunţat, luni, Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), într-o conferinţă organizată de ziarul Bursa.

25 sep, 2017 | Agerpres

'M-am gândit că mai sunt câteva zile în care aşteptăm de la agenţiile internaţionale de rating să vedem cu privire la includerea noastră (pe listă n.r.) pentru statutul de piaţă emergentă. Vorbim de 29 septembrie. Vorbim de meritul întregii pieţe, a tuturor entităţilor supravegheate, pentru că ele s-au listat, mă refer la cele private, inclusiv anii buni în care Guvernul îşi exercita calitatea de emitent în piaţa de capital. Ziua asta de 29 septembrie, dacă vom primi această veste, este meritul a tot ce s-a întâmplat în piaţa de capital românească. Sigur că nu putem compara legislaţia de acum 4 ani din piaţa de capital cu cea de astăzi. Vorbim despre alt tablou', a mai spus Ursache.

El este de părere că piaţa de capital are un potenţial bun, dar şi Fondul Suveran de Investiţii.

Grupul de presa Bursa organizează o Conferinţă cu tema 'Viitorul pieţei de capital româneşti' - ediţia a VI-a, unde se va discuta despre stadiul promovării Bursei de Valori Bucureşti la statutul de piaţă emergentă sau legea fondurilor de investiţii alternative.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO