1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Extern

Vicepreşedintele american Mike Pence cere ţărilor din America Latină să izoleze Coreea de Nord

Vicepreşedinte american Mike Pence, aflat în vizită în Chile, a cerut miercuri Braziliei, Peru, Chile şi Mexicului să rupă legăturile cu Coreea de Nord, adăugând că 'toate opţiunile' sunt pe masă în ceea ce priveşte criza nord-coreeană, relatează Reuters.

16 aug, 2017 | Agerpres

'Statele Unite acordă o mare importanţă izolării diplomatice în curs a regimului Kim Jong Un şi cerem astăzi ferm autorităţilor din Chile, cerem Braziliei, Mexicului şi Peru să rupă toate legăturile diplomatice şi comerciale cu Coreea de Nord', a spus Pence într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele chilian Michelle Bachelet.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat săptămâna trecută Phenianul că SUA vor trece Coreea de Nord prin 'foc şi furie de o manieră nemaivăzută în lume' dacă îşi va pune în practică planurile de lansa rachete spre Guam.

După declaraţiile lui Trump, liderul de la Phenian a anunţat marţi că suspendă proiectul nord-coreean de lansare de rachete către Guam, principalele ţări implicate în acest dosar dând semne că doresc o detensionare a situaţiei actuale din Peninsula Coreeană.

Pence a adăugat în conferinţa de presă că există motive de speranţă în legătură cu situaţia din Coreea de Nord.

'Administraţia noastră a primit sprijinul naţiunilor din întreaga lume şi, aşa cum a afirmat şi preşedintele Trump în această dimineaţă, începem să vedem progrese în rezolvarea crizei nord-coreene', a mai spus Mike Pence.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO