1EUR = 4.7781 RON | Bucureşti 13 º

Finanţe şi bănci

Vicepreşedintele BEI a demisionat. Colega lui Tănăsescu, implicată într-un scandal de deturnare de fonduri

Vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Magdalena Alvarez (Spania), implicat într-un scandal de deturnare de fonduri, şi-a anunţat, miercuri, demisia din comitetul de management al BEI, a informat instituţia financiară internaţională, transmite AFP.

25 iun, 2014 | Agerpres

Magdalena Alvarez, împreună cu alte 20 de persoane, a fost inculpată în luna iulie 2013 pentru deturnare de fonduri în legătură cu proiectul construcţiei unei linii de tren de mare viteză dintre Madrid şi Barcelona. Justiţia spaniolă investighează în ce condiţii a fost acceptată majorarea costurilor lucrărilor de construcţie în perioada când ministru al Dezvoltării era socialista Magdalena Alvarez.

'Am luat notă cu respect de această decizie', a declarat preşedintele BEI, Werner Hoyer.

'Vreau să o felicit pe Magdalena Alvarez că a pus interesele băncii deasupra intereselor personale', a adăugat Hoyer, cel care va prelua responsabilităţile fostului vicepreşedinte, până la numirea unui succesor.

Comitetul de management al BEI este organul executiv colegial permanent al instituţiei, compus dintr-un preşedinte şi din opt vicepreşedinţi. Sub autoritatea actualului preşedinte Werner Hoyer, comitetul supraveghează funcţionarea BEI, pregăteşte deciziile pentru consiliul de administraţie şi se asigură că acestea sunt puse în aplicare.

Începând cu data de 1 august 2012, Mihai Tănăsescu a fost numit vicepreşedinte şi membru al comitetului de management al BEI.

Banca Europeană de Investiţii, cu sediul în Luxemburg, a fost constituită prin Tratatul de la Roma din 1958. Acţionarii BEI sunt statele membre ale Uniunii Europene, iar accentul principal al activităţilor de creditare ale BEI este pus pe finanţarea de proiecte ce promovează o dezvoltare regională echilibrată şi coeziunea economică şi socială într-o Uniune Europeană extinsă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO