Vicepreşedintele CA al Băncii Transilvania a vândut acţiuni ale băncii, de 2,2 mil. lei

Roberto Marco Marzanati, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania (TLV), a vândut marţi un pachet de acţiuni reprezentând 0,07% din titlurile instituţiei de credit, pentru 2,2 milioane lei (500.000 de euro).
Economica.net - mie, 11 sept. 2013, 10:19
Vicepreşedintele CA al Băncii Transilvania a vândut acţiuni ale băncii, de 2,2 mil. lei

Acţiunile au fost vândute la un preţ mediu de 1,3929 lei/titlu, cu 0,93% peste media cotaţiilor din şedinţa de luni, rezultă dintr-o raportare transmisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de intermediarul tranzacţiei, firma de brokeraj BT Securities.

Pachetul de acţiuni vândut de Marzanati reprezintă aproape jumătate din titlurile Băncii Transilvania tranzacţionate în şedinţa bursieră de marţi atât pe piaţa principală, cât şi printr-un deal.

Potrivit raportului anual pentru 2012 al Băncii Transilvania, Marzanati avea la finele anului trecut acţiuni reprezentând 0,06% din titlurile băncii.

Marzanati a intrat în Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania în anul 2002, el reprezentând interesele BERD, cel mai mare acţionar al băncii, cu 14,61% din acţiuni. El a lucrat la BERD din 1993, fiind senior consultant, iar din 1997 este senior banker în aceeaşi instituţie, potrivit unui CV prezentat în raportul anual al Băncii Transilvania.

Banca Transilvania a înregistrat în primul semestru un profit net de 180,2 milioane lei (41 milioane euro), nivel similar celui din aceeaşi perioadă a anului trecut. Activele totale au crescut cu 2% faţă de finalul anului trecut, la 30,12 miliarde lei.

Acţiunile Băncii Transilvania au crescut cu 8,2% de la începutul anului, fiind tranzacţionate în prima parte a şedinţei bursiere de miercuri la 1,375 lei. La acest preţ, capitalizarea bursieră a băncii este de 3,033 miliarde lei (aproape 680 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Statele UE și Parlamentul European au ajuns la un acord privind reglementarea inteligenței artificiale. Înțelegerea ar trebui să promoveze inovarea și să limiteze abuzurile
Statele UE și Parlamentul European au ajuns la un acord privind reglementarea inteligenței artificiale. Înțelegerea ar ...
Uniunea Europeană a convenit vineri asupra unei legislaţii fără precedent la nivel global pentru a reglementa inteligenţa artificială (IA), după trei zile de negocieri intense între statele......
Se menține tendința de creștere a vânzărilor de apartamente pe final de an
Se menține tendința de creștere a vânzărilor de apartamente pe final de an
După luni în care tranzacțiile cu locuințe s-au redus, față de anii trecuți, în ultimele luni s-a văzut o creștere ...
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a efectuat 3.816 controale antifraudă în luna noiembrie a acestui ...
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – Bloomberg
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – ...
Europa urmează să beneficieze de un aflux de motorină din SUA în această lună, în contextul în care importurile din ...