1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Vicepreşedintele Mike Pence: SUA sunt ameninţate de eşecul statului venezuelean

Vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat luni că Statele Unite vor face tot ce pot pentru restabilirea democraţiei în Venezuela, al cărei eşec ca stat reprezintă o ameninţare pentru americani.

15 aug, 2017 | Agerpres

'Preşedintele (Donald) Trump a arătat foarte clar că nu vom sta deoparte în timp ce Venezuela se prăbuşeşte într-o dictatură', a reamintit Pence în oraşul Cartagena din Columbia, prima etapă a unui turneu în America Latină care va continua cu vizite în Argentina, Chile şi Panama.

Reuters remarcă tonul mai conciliant al vicepreşedintelui, care a declarat că este posibilă o soluţie paşnică pentru tulburările civile şi politice din Venezuela; săptămâna trecută, preşedintele Trump afirmase că Washingtonul ia în considerare şi o 'opţiune militară'.

Pence, care s-a întâlnit cu refugiaţi venezueleni stabiliţi în Columbia, i-a asigurat pe aceştia că 'suntem absolut hotărâţi să concentrăm întreaga putere economică şi diplomatică americană până când vom vedea democraţia restabilită în Venezuela'. În prezent, 'regimul (de la Caracas - n. red.) resimte schimbarea şi asistăm la prăbuşirea Venezuelei în dictatură', a apreciat vicepreşedintele SUA.

'Un stat eşuat în Venezuela ameninţă securitatea şi prosperitatea întregii emisfere şi a Statelor Unite', a explicat Pence. Oficialităţile americane implicate în combaterea traficului de droguri au arătat deja că Venezuela este o placă turnantă pentru cocaina sud-americană trimisă în SUA, reaminteşte Reuters. Vicepreşedintele a adăugat la riscuri şi amplificarea imigraţie ilegale în Statele Unite.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO