1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, îşi începe astăzi vizita în România

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, se va afla marţi şi miercuri la Bucureşti, unde se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta.

20 mai, 2014 | Agerpres

Discuţiile vor viza, potrivit Casei Albe, reacţia comunităţii internaţionale la acţiunile Rusiei în Ucraina.

De asemenea, Joe Biden va discuta cu oficialii de la Bucureşti despre necesitatea consolidării relaţiilor economice cu România, în special prin intermediul Acordului de liber-schimb UE-SUA, în curs de negociere.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat săptămâna trecută că i-a adresat vicepreşedintelui american Joe Biden invitaţia de a vizita România. El a spus că la Bucureşti va veni şi şeful Pentagonului.

'Doresc (n.r. - SUA) să-şi facă obligaţiile de partener strategic faţă de România şi prin semnificaţia vizitelor pe care le fac în perioada următoare, şi prin contribuţii directe la creşterea nivelul de securitate al României şi al regiunii', preciza şeful statului pe 12 mai.

Premierul Victor Ponta i-a cerut luni vicepremierului Gabriel Oprea să ia măsurile necesare pentru ca vizita vicepreşedintelui american Joe Biden să se desfăşoare în condiţii de siguranţă maximă.

Cu prilejul vizitei oficialului american, autorităţile române vor lua o serie de măsuri de securitate.

Astfel, instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale au decis realizarea unor dispozitive de securitate durabile şi care să asigure buna desfăşurare a vizitei oficiale. De asemenea, se are în vedere organizarea de evaluări comune ale situaţiei de securitate şi armonizarea măsurilor între instituţiile implicate în organizarea şi buna desfăşurare a vizitei înaltului demnitar la Bucureşti şi simulări ale dispozitivelor privind măsurile de securitate instituite în zilele în care se desfăşoară vizita vicepreşedintelui SUA.

Pe de altă parte, SPP a informat că pe perioada vizitei la Bucureşti a lui Joe Biden nu vor fi dispuse restricţii majore de trafic, circulaţia rutieră urmând să se desfăşoare în condiţii normale marţi şi miercuri, Poliţia Rutieră asigurând măsuri de fluidizare a traficului.

Vicepreşedintele american Joe Biden efectuează de marţi până joi un mini-turneu în România şi Cipru.

Joe Biden s-a mai aflat la Bucureşti în octombrie 2009.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO