1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Imobiliare

Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu şi-au diluat deţinerea în One United la 86%, după ce au atras 24 de antreprenori români în acţionariat

Acționarii majoritari ai dezvoltatorului One United Properties, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, și-au mai diluat deținerea în firmă, cifrată acum la 86%, după ce au atras alți 24 de investitori în companie, majoritatea antreprenori români. 

03 oct, 2019 | | ECONOMICA.net

„Am atras în ultima perioadă mai mulți antreprenori români în acționariat, e o metodă relativ ieftină de finanțare. Oricum e de preferat obligațiunilor. Prima emisiune de obligațiuni, de 20 de milioane de euro pe care am derulat-o a fost subscrisă în totalitate de un investitor polonez, dar e o metodă scumpă de finanțare. De aceea preferăm băncile sau atragerea de acționari în companie”, spune Victor Căpitanu.

Compania derulează, în prezent, mai multe investiții, printre care se află trei proiecte mixte One Floreasca City, One Verdi Park și One Cotroceni Park, care necesită investiții totale de 220 de milioane de euro. 

Acționarii One United, se așteaptă să obțină anual 6-7 milioane de euro din chirii numai de pe urma One Tower, clădirea de birouri de 24.000 mp din One Floreasca City, care a ajuns cu costrucția deja la etajul 12 și va fi livrată la sfârșitul anului viitor.

One United nu e atrasă de dezvoltarea de malluri

Deși nu ezită să dezvolte componente de retail în proiectele sale mixte, compania se ferește să dezvolte malluri.

„La nivel mondial există o mişcare din partea dezvoltatorilor imobiliari care îşi îndreaptă atenţia către spaţiile de birouri şi cele rezdenţiale, investiţiile în spaţiile de retail fiind mai puțin atractive odată cu apariţia şi evoluţia comerţului online. Pe termen scurt, în următorii 10 ani, piaţa se va îndrepta către aceste două segmente - spaţii de birouri şi rezidenţiale. Marii dezvoltatori de malluri din Europa văd o scădere de interes pe partea de retail”, explică Andrei Diaconescu, co-fondator al One United.

În ceea ce priveşte o posibilă criză în piaţa imobiliară, cei doi oficiali ai  One United apreciază că atmosfera de pe piață este mai precaută şi, totodată, există un grad de rezilienţă mai mare.

„Dacă piaţa ar fi afectată de ceva în prezent, acest lucru ar fi importat exclusiv din exterior”, conchid cei doi.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO