1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

News

Victor Ponta spune că nu demisionează din funcţia de premier

Victor Ponta a declarat azi într-o conferinţă de presă că nu va demsiona din funcţia de premier şi că va contesta acuzaţiile ce i se aduc de DNA.

07 iun, 2015 | ECONOMICA.net

"Demisia ar fi pentru mine şi familia cel mai simplu lucru. Nu vreau sa am o discuţie cu fiul meu de 12 ani că trebuie să merg la închisiopare pentru că sunt premier", a spus Ponta.

Ponta a declarat că are încredere în Justiţie, dar se consideră nevinovat. El va merge în faţa procurorilor de câte ori este solicitat şi urmează să ducă marţi procurorilor actele care i-ar demonstra nevinovăţia.

"Nu am niciun fel de intenţie de a mă lupta cu justiţia (...) dar ca orice cetăţean am dreptul să mă consider nevinovat. (...) Nu mă consider o victimă, Mariana Rarinca e o victimă. (..) Acuzarea mea de vineri are legătură cu schimbarea guvernului", a spus Ponta într-o declaraţie de presă la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că are sprijinul coaliţiei de guvernare şi că aducerea sa la DNA are ca scop schimbarea guvernului.

"Am o datorie specială faţă de partidele din coaliţia de guvernare care m-au sprijinit şi mă sprijină în continuare, faţă de cei 5,3 milioane de români care m-au votat anul trecut, ca şi faţă de cei peste 6 milioane care l-au votat pe domnul Iohannis", a declarat Victor Ponta. 

Premierul a mai spus că Guvernul poate fi schimbat doar de către Parlament sau prin alegeri, dar nu şi la solicitarea unui procuror al DNA, întrucât în acest caz se poate vorbi de o "lovitură de stat", şi a apreciat că nu există la acest moment o criză politică.

"Schimbarea unui Guvern se face prin procedurile constituţionale, prin alegeri sau prin vot în Parlament, altfel este lovitură de stat. Guvernul pe care îl conduc, şi alte guverne, trebuie să fie investite sau să plece din funcţie doar prin metode democratice: alegeri sau vot în Parlament", a spus Ponta.

El spune că a fost mereu un om puternic şi nu se consideră o victimă. El vrea să îşi demonstreze vinovăţia şi să contribuie la realizarea unui sistem care să nu mai permită abuzuri.

"Voi merge marţi, miercuri când mă cheamă procurorul pentru a contesta ordonanţa", a declarat Ponta.

Premierul a spus că Justiţia nu înseamnă încercarea de eliminare a liderilor politici şi că nu vrea să facă justiţie la televizor.

Victor Ponta este suspect în dosarul Turceni - Rovinari, pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. Procurorii din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale față de Victor Ponta în acest dosar.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO